Antena 3 CNN Actualitate Profesorul de sex din Călărași, 4 ani de închisoare cu executare. Ce le făcea elevelor de clasa a VI-a în timpul orelor

Profesorul de sex din Călărași, 4 ani de închisoare cu executare. Ce le făcea elevelor de clasa a VI-a în timpul orelor

Profesorul de sex din Călărași, 4 ani de închisoare cu executare. Ce le făcea elevelor de clasa a VI-a în timpul orelor
Sursa foto: foto: pixabay.com
05 Mai 2016   •   12:54

Profesorul care îşi mângâia elevele în zone intime în timpul orelor de curs la şcoala din comuna Ileana a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentur corupere sexuală a minorilor. Judecătoria Lehliu Gară a pronunţat sentinţa marţi, 3 mai, iar inculpatul are la dispoziţie 10 zile pentru a formula apel, scrie Adevărul.

În ianuarie 2016,  Nicolae Ioniţă, care preda fizica şi chimia la şcoala din comuna Ileana, a fost acuzat de corupere sexuală, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi i-a desfăcut contractul de muncă.

Autorităţile au declanşat la acea dată o anchetă în urma plângerilor mai multor părinţi. Comportamentul deviant al dascălului le-a speriat pe elevele de clasa a VI-a care au povestit părinţilor ce li se întâmplă în timpul orelor de curs. Profesorul le atingea în părţile intime şi le făcea avansuri sexuale.

După aceste întâmplări, mai mulţi părinţi au depus plângere la Poliţie. Procurorii din Lehliu Gară au preluat imediat cazul şi au cerut măsuri ferme, însă pe 22 decembrie 2015, Judecătoria Lehliu a respins propunerea de arestare preventivă, profesorul fiind plasat în arest la domiciuliu.

Pe 3 mai, profesorul de chimie a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru corupere sexuală a minorilor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close