Antena 3 CNN Actualitate Scandal pentru impozit | Administratorul unui azil de bătrâni din localitatea Tinca a dus sicriul cu o persoană decedată, în faţa Primăriei: ”Eu i-am înmormântat timp de 18 ani”

Scandal pentru impozit | Administratorul unui azil de bătrâni din localitatea Tinca a dus sicriul cu o persoană decedată, în faţa Primăriei: ”Eu i-am înmormântat timp de 18 ani”

Protest şocant la o primărie din Bihor. Administratorul unui azil de bătrâni, supărat că primarul i-a majorat impozitul, a adus în faţa primăriei sicriul cu un bărbat mort şi i-a cerut edilului să-l îngroape el. Administratorul deţine mai multe clădiri unde oferă casă şi masă pentru sute de oameni fără adăpost. Acesta înmormânta persoanele fără adăpost, cu bani din donaţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   14:45

Teodor Coste, primarul din localitatea Tinca, din județul Bihor, cel care s-a trezit cu cadavrul în fața instituției, spune că el doar a respectat legea și a calculat impozitele împreună cu un expert evaluator, cu jurista și cu o contabilă.

De asemenea, edilul spune că cetățeanul vrea să se răzbune pe el, aducând cadavrul în fața primăriei.

”Domnul Pașca, în localitatea Tinca deține 6 imobile. Aceste clădiri sunt încadrate la clădiri nerezidențiale. Un expert evaluator ne-a scos niște valori la aceste clădiri. Prin hotărâre de Consiliu Local și, conform Codul Fiscal, i se aplică un impozit de 0,86%. Colegii mei au calculat aceste sume și i s-au transmis dumnealui valorile care au rezultat. Dumnealui nu-i mulțumit de valorile astea, dar eu nu pot să i le schimb la dorința dumnealui sau să accept argumentele că nu sunt calculate corect. Ele sunt calculate de inspectorul nostru, cu jurista și cu doamna de la contabilitate.

Cetățeanul acesta locuiește de 4 ani în comuna Tinca. În acest timp, a beneficiat de serviciile domnului Pașca, cu care noi personal nu avem absolut nimic, nici cu activitatea dumnealui. El acum vrea să se răzbune pe mine și să mă facă un pic să apar negativ în fața opiniei publice.

Nu considerăm corect, ca oameni pe care-i aduce dumnealui în comunaTinca, să îngropăm noi, ca să spun așa, pe banii noștri, pentru că noi nu suntem interesați să-i aducem. 

Dacă dumnealui își ia angajamentul acesta, atunci trebuie să ducă lucrul ăsta până în capăt.

Cadravul e acum la Capela Mortuară și mâine la ora 9 îl înmormântăm, în cimitirul din localitate”, a spus primarul din localitatea Tinca, în direct la Antena 3 CNN.

”Oamenii din Tinca nu au pe nimeni, sunt oameni singuri, fără familie, fără venituri”

La rândul lui, Viorel Pașca, administratorul azilului de bătrâni, îl contrazice pe edil. Bărbatul spune că impozitul pe care îl plătește este mult mai mare, iar Primăria este responsabilă de înmormântarea persoanelor singure.

”Sunt multe lucruri eronate, ca să spun așa, în tot ce zice domnul primar. N-are nicio legătură cu politica. Nu mă interesează politica, nu am afinități politice.

Doi la mână, nu, nu mi-au calculat la 0,86% impozitul pe imobile. E 2 și ceva la sută, astfel că la trei case plătesc peste 5.000 de lei. La una e 5.700 de lei o casă și așa mai departe.

E mai mult decât o casă în centrul orașului Oradea, de câteva ori mai mare suma. 

Situația e în felul următor. Eu m-am dus la domnul primar și i-am spus că nu e în regulă să am impozit așa mare, că e prea mult și nimeni din comună nu plătește așa mult ca mine. El a zis că asta e legea, trebuie să plătesc atât. Și i-am zis că sunt de acord să respectăm legea, eu plătesc impozitul, dumneavoastră o respectați înmormântând cazurile sociale.

Legea spune că dacă e o persoană decedată, care nu are aparținători, care nu are pe nimeni, atunci Primăria trebuie să o înmormânteze. Iar oamenii din Tinca nu au pe nimeni, sunt oameni singuri, fără familie, fără venituri.

Întrebare: cine îi va înmormânta pe oamenii aceștia? Eu i-am înmormântat timp de 18 ani.

Iar eu nu-i aduc pe oamenii ăștia, nu eu, repet, au fost aduși de instituțiile statului”, a declarat Viorel Pașca, administratorul azilului de bătrâni, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: primarie Tinca protest cadavru
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close