Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan în agenţiile pentru IMM-uri. Oamenii cer salarizarea la nivelul instituţiilor din aparatul central

Protest spontan în agenţiile pentru IMM-uri. Oamenii cer salarizarea la nivelul instituţiilor din aparatul central

Angajaţii din Agențiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii au declanşat un protest spontan. Oamenii cer, printre altele, o salarizare la nivelul instituţiilor din aparatul central.

Protest spontan în agenţiile pentru IMM-uri. Oamenii cer salarizarea la nivelul instituţiilor din aparatul central
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   12:38

Bogdan Șchiop, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, a explicat, la Antena 3 CNN, ce i-a determinat pe angajații din IMM-uri să declanșeze un protest spontan.

"La nivel național există nouă agenții pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Fiecare agenție are în jur de 20 de salariați, care desfășoară o muncă enormă, de o complexitate imensă.

Principala lor solicitare este aceea de a fi salarizați precum colegii lor din aparatul central. Avem, la nivelul agențiilor, salarii de 2.800 de lei. 

Au fost gestionate 106.000 de cereri de finanțare. Au fost plătite 70.000, cu un rulaj total de 8 miliarde de euro. Îi vedem pe politicieni că se laudă la televizor cât de bine sunt finanțate IMM-urile, însă sunt finanțate prin munca acestor salariați. 

Citește și: Analistul economic Adrian Negrescu, despre rezolvarea revendicărilor fermierilor și transportatorilor: "Cred că oamenii au dreptate"

Sunt plătiți cu 2.800- 3.000 de lei. Sunt depășiți de situație. O solicitare de salarizare  ar însemna  o creștere minimă de venit net de 600 de lei.

Noi, ca federație, imediat după aceste proteste spontane ne vom adresa ministrului să primească o delegație care să-i prezinte toate problemele",  a spus Bogdan Șchiop, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: IMM protest spontan salarizare revendicări
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close