Antena 3 CNN Actualitate Q&A. Cum a ajuns Cristian Boureanu un om putred de bogat

Q&A. Cum a ajuns Cristian Boureanu un om putred de bogat

Q&A. Cum a ajuns Cristian Boureanu un om putred de bogat
17 Sep 2016   •   22:50

Cristian Boureanu s-a nascut pe continentul african la Lusaka, capitala Zambiei, unde, potrivit Agentiei de Investigatii Media, citate de stirilekanald.ro, parintii sai au primit o oferta de munca, dupa ce au descoperit un important zacamant de aur. Povestea pare a fi confirmata de fostul sef al securitatii ceausiste, generalul Ion Pacepa, care sustine ca din zacamantul de aur din Zambia s-ar fi alimentat trei ani conturile Securitatii.

 „In anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un imprumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul roman Nicolae Ceausescu pentru a cumpara tractoare. Multe dintre acestea nu au functionat. Banii urma sa-i plateasca in aur, de la prospectiunile pe care le facea statul roman, care avea 50% din extragere. Asa ca timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securitatii”, a marturisit Pacepa, potrivit hotnews.

Aceeasi sursa relateaza faptul ca Boureanu a ajuns in Romania, impreuna cu parintii sai, in 1984, cand avea 12 ani. Spusele fostului general al Securitatii nu sunt infirmate, dar nici confirmate de fostul politician, care are o poveste diferite cu privire la provenienta averii sale. 

 “Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un weekend decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.  Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua”, a explicat Boureanu originea averii sale.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close