Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan, ministrul Culturii, omagiu la mormântul lui Eminescu

Raluca Turcan, ministrul Culturii, omagiu la mormântul lui Eminescu

Antena 3 CNN a difuzat imagini de la momentul omagial organizat la mormântul lui Mihai Eminescu pe 15 ianuarie, într-o zi cu dublă semnificație: aniversarea nașterii Poetului Național și Ziua Culturii Naționale.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, omagiu la mormântul lui Eminescu
Sursa foto: Facebook / RalucaTurcan
de Adrian Iclozan    |    16 Ian 2024   •   17:25

La eveniment a participat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Într-una dintre fotografiile postate pe Facebook, ministrul ține cu mâna tradiționala colivă de la slujbele de "Veșnică pomenire".

Raluca Turcan nu poartă, singură, povara susținerii colivei, ci este ajutată de mai mulți preoți.

Într-un alt cadru, ea afișează o atitudine pioasă, cu mâna în dreptul inimii.

Un alt instantaneu o surprinde pe Raluca Turcan îngenuncheată lângă mormânt iar un cadru larg o înfățișează privind, de jos în sus, statuia poetului, într-o improbabilă comunicare non-verbală, peste veacuri, cu geniul literaturii române.

În GALERIA FOTO următoare, cele mai reprezentative momente ale ministrului Turcan la mormântul lui Mihai Eminescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Raluca Turcan: "Sprijinită pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii are valențe universale"

"În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la nașterea poetului.

Sprijinindu-se pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale are valențe românești și universale. Cultura națională izvorăște din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o și ne-a redăruit-o, admirabil îmbogățită.

De aceea, generații întregi de români i-au fost, îi sunt și îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i și prețuindu-i opera", este mesajul asociat cu aceste fotografii pe contul de Facebook al ministrului Culturii.

În studio, invitații emisiunii "Decisiv" n-au rămas indiferenți la acestă galerie foto.

"Ce bine că doamna Raluca Turcan respectă datinile și face acest lucru! Ne amintim că tot dânsa a spus că e posibil să te culci sănătos și să te trezești mort.

E foarte bine că participă... Lui Samuel von Bruckenthal (fost guvernator al Transilvainiei, decedat în 1803, n.r.) i-a urat 'La mulți ani' pentru că el e mereu viu în inimile noastre. (Sunt) întotdeauna mândru de Raluca Turcan", a spus jurnalistul DCNews, Bogdan Chirieac.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close