Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în procesul Monicăi Macovei. Informaţiile care se cer acum despre moticiclistul accidentat

Răsturnare de situaţie în procesul Monicăi Macovei. Informaţiile care se cer acum despre moticiclistul accidentat

Este răsturnare de situaţie în procesul în care este implicat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. 

Răsturnare de situaţie în procesul Monicăi Macovei. Informaţiile care se cer acum despre moticiclistul accidentat
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Murgilă    |    31 Mar 2024   •   11:03

Medicii legişti trebuie să prezinte instanţei o nouă expertiză care să arate dacă motociclistul accidentat în Constanţa, de Monica Macovei, va rămâne cu leziuni pentru tot restul vieţii. 

Vorbim despre două procese deschise în urma accidentului provocat de Monica Macovei.

Unul penal, în care fosta ministră a Justiției este judecată pentru vătămarea corporală a motociclistului, și al doilea dosar civil, în care, practic, judecătorii urmează să stabilească cuantumul despăgubirilor pe care le va primi acest motociclist. 

În acest ultim proces, judecătorii au făcut apel la medicii legiști. 

Aceştia trebuie să spună cu exactitate, în urma unei expertize, dacă leziunile suferite de motociclist devin infirmități pe viață sau nu, ceea ce înseamnă că medicii legiști vor veni cu un supliment de expertiză la termenul următor al acestui proces.

Astfel, legiştii vor trebui să spună clar dacă motociclistul rămâne cu probleme de sănătate pe întreg parcursul vieții, așa cum acesta a susținut în fața instanței, având în vedere că el a avut peste 100 de zile de îngrijiri medicale şi a ajuns la terapie intensivă după accidentul în care a fost implicată Monica Macovei. 

Inițial, fostul ministru al Justiției a spus că nu este vina sa pentru acel accident. 

Ulterior, aceasta, potrivit surselor noastre, a încercat să semneze și un acord de recunoaștere cu anchetatorii, însă aceștia au refuzat, trimițând-o în judecată pe Monica Macovei. 

Vom vedea la termenul următor dacă medicii legiști vor spune dacă aceste infirmități pe care le are la acest moment victima din accident sunt permanente sau nu.

În funcție de acest lucru se va stabili gravitatea situației și practic felul în care va primi Monica Macovei o pedeapsă, dacă se va întâmpla acest lucru, dar de asemenea se va stabili și suma pe care o va primi victima drept despăgubiri.
 

×
Subiecte în articol: Monica Macovei accident motociclist
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close