Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc a lansat un apel la pace şi iertare, în Columbia - VIDEO

Papa Francisc a lansat un apel la pace şi iertare, în Columbia - VIDEO

Papa Francisc a lansat un apel la pace şi iertare, în Columbia - VIDEO
09 Sep 2017   •   13:24

Papa Francisc le-a cerut columbienilor sceptici în legătură cu un acord de pace cu gherilele să fie deschişi la reconciliere cu cei care au renunţat la violenţă. El a lansat apelul la câteva ore după ce un fost lider al rebelilor FARC i-a cerut iertare Suveranului Pontif.

“Dragi oameni din Columbia, să vă fie frică să cereţi şi să oferiţi iertare”, a spus Papa într-o întâlnire emoţionantă ce a reunit victimele războiului civil ce a durat 50 de ani cu foşti mmbri ai gherilelei paramilitare marxiste, care au depus armele înainte de acordul încheiat cu Guvernul.

Potrivit News.ro, Francisc a zburat în oraşul Villavicencio, din provincia Meta – o zonă agricolă ce a fost unul dintre centrele violenţelor comise de FARC în timpul conflictului.

La sosire, un fost lider al FARC, Rodrigo Londono, în prezent preşedintele unui partid nou, i-a transmis o scrisoare deschisă Papei, în care îşi cerea iertare.

Zeci de mii de oameni s-au strâns pe drumurile pe care a trecut Papa, pentru a-l vedea.

Rugăciunea de după-amiază a Suveranului Pontin, de la Villavicencio, la care au luat parte 6.000 de supravieţuitori ai conflictului, a fost punctul culminant al turneului Papei în Columbia, ţară cu populaţie majoritar catolică.

El a ascultat povestirile a patru oameni, inclusiv ale unei femei care s-a alăturat FARC la 16 ani şi a două victim ale violenţelor.

Una dintre victime, Mira García, a mărturisit cum şi-a pierdut tatăl, soţul şi doi copii în lupte. Ea a lansat apel la iertare şi la ruperea “ciclului de violenţă” şi a subliniat că ea poate acum să “spună pe nume nenumitului şi să ierte ce este de neiertat”.

“Vizita ne va oferi un sentiment de unitate, de iertare”, a spus primarul de Bogota, Enrique Penalosa înainte de turneu. “Columbia este foarte polarizată în prezent. Sunt multe pasiuni, multe uri”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: mesaj Papa Francisc apel pace Columbia
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close