Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc condamnă aruncarea plasticului în mare: ''Este un gest criminal. Distruge planeta, distruge totul''

Papa Francisc condamnă aruncarea plasticului în mare: ''Este un gest criminal. Distruge planeta, distruge totul''

Aruncarea deşeurilor din plastic în apele navigabile este o acţiune ''criminală'' şi trebuie să înceteze de urgență dacă umanitatea doreşte să salveze planeta pentru generaţiile viitoare, a spus papa Francisc într-un interviu televizat, difuzat duminică.

Papa Francisc condamnă aruncarea plasticului în mare: ''Este un gest criminal. Distruge planeta, distruge totul''
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Eric Vandeville/ABACAPRESS
de Mia Lungu    |    07 Feb 2022   •   12:19

Suveranul pontif a revenit asupra temelor-cheie ale pontificatului său: condamnarea cheltuielile excesive pentru armament, apărarea drepturilor migranţilor şi condamnarea rigidităţii ideologice a conservatorilor din cadrul Bisericii.

Papa Francisc a povestit că, la un moment dat, s-a întâlnit cu mai mulţi pescari italieni care i-au spus că au descoperit multe tone de plastic în Marea Adriatică. La următoarea întâlnire, aceştia i-au dezvăluit că au descoperit o cantitate de două ori mai mare şi şi-au asumat sarcina de a ajuta la curăţarea parţială a apelor.

''Aruncarea plasticului în mare este un gest criminal. Distruge biodiversitatea, distruge planeta, distruge totul'', a spus papa Francisc.

''Protejarea creaţiei este un (proces) educaţional în care trebuie să ne implicăm'', a adăugat suveranul pontif, amintind de o melodie a cântăreţului brazilian Roberto Carlos, în care un băiat îşi întreabă tatăl ''de ce nu mai cântă râul'', iar tatăl îi răspunde ''pentru că l-am distrus''.

×
Subiecte în articol: plastic apele navigabile planeta condamnă
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close