Antena 3 CNN Actualitate Religie Zeci de imigranţi, găsiţi morţi într-un camion

Zeci de imigranţi, găsiţi morţi într-un camion

Zeci de imigranţi, găsiţi morţi într-un camion
27 Aug 2015   •   16:42

Zeci de imigranţi au fost găsiţi morţi într un camion în Austria. Maşina, cu numere de Ungaria, a fost găsită abandonată pe o autostradă, aproape de graniţa cu Ungaria. Poliţia austriacă susţine că toţi cei dinăuntru au murit sufocaţi. Voiau să ajungă în Ungaria, acolo unde sunt deja zeci de mii de migranţi. Oficialii maghiari spun că maşina ar fi fost condusă de un român, lucru neconfirmat încă de autorităţile de la noi. Poliţia austiacă susţine că există indicii că ar fi vorba despre trafic de imigranţi.

UPDATE -
MAE nu confirmă că un român este implicat în în cazul camionului cu imigranţi morţi.

UPDATE
- Camionul abandonat pe o autostradă din Austria, în care au murit sufocaţi zeci de imigranţi, aparţine unui cetăţean român şi este înmatriculat în Ungaria, anunţă Guvernul de la Budapesta.

Maşina a fost achiziţionată recent de cetăţeanul român de la o companie slovacă şi este înmatriculată într-o localitate din partea de sud a Ungariei, a explicat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. 

Autorităţile austriece cooperează cu poliţia ungară în acest dosar.

Aproximativ 50 de refugiaţi au fost găsiţi morţi joi într-un camion în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare, relatează agenţia Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne a confirmat faptul că un camion a fost găsit pe o autostradă parcat în apropierea oraşului Pandorf. ''Din păcate, există mulţi morţi acolo'', a afirmat el, adăugând că nu ştie numărul exact al persoanelor decedate, pe care le-a descris drept refugiaţi, potrivit Agerpres.

Reuters precizează că zeci de mii de persoane refugiate din zonele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa încearcă să ajungă în Europa.

×
Subiecte în articol: camion imigranti Ungaria roman
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close