Antena 3 CNN Actualitate La Cotroceni se zugrăveşte de 1,3 milioane euro. Este a 16-a renovare de când e preşedinte Iohannis

La Cotroceni se zugrăveşte de 1,3 milioane euro. Este a 16-a renovare de când e preşedinte Iohannis

Palatul Cotroceni intră, din nou, în reparații. Este pentru a 16-a oară, în decursul celor două mandate ale lui Klaus Iohannis, când Administrația Prezidențială contractează astfel de lucrări.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   12:03

Începând cu anul 2016, din primul mandat de președinte al lui Klaus Iohannis, și până în toamna anului 2023, Administrația Prezidențială a contractat de nu mai puțin de 16 ori lucrări similare la Palatul Cotroceni, bugetul total cheltuit pe astfel de proiecte ridicându-se la nu mai puțin de 53.356.438,6 lei cu tot cu TVA, potrivit Jurnalul

"Costurile acestea par exagerate, nu rezultă că s-au făcut decontări, reduceri de costuri, nu ştim dacă Curtea de Conturi a putut să verifice calitatea lucrărilor, pentru că sunt lucrări care sunt cu repetiţie". a declarat Dan Constantin, senior editor Jurnalul, într-o intervenţie la Antena 3 CNN.  

Renovarea din această toamnă vizează corpurile de clădire C4 și C11, care vor fi văruite la exterior, lucrările costând bugetul instituției peste 1,3 milioane de euro. 

Lucrarea a fost antamată încă din data de 28 aprilie 2023, când Administrația Prezidențială a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț potrivit căruia dorește să încheie un acord-cadru privind execuția de lucrări de reparații ale fațadelor corpurilor de clădire C4 și C1 din cadrul Complexului Palatul Cotroceni.

Achiziția de investiții a fost estimată, inițial, de autoritatea contractantă la un buget de 6.297.070 de lei fără TVA, pentru care Administrația Prezidențială nu a organizat vreo licitație deschisă, ci a ales calea procedurii simplificate de selecție de oferte.

Pe 25 august 2023, Administrația Prezidențială a încheiat, cu SC Trustul Construcții Carpați SRL, contractul nr. SG/10868/2023, la o valoare finală negociată de 5.372.677,04 lei fără TVA, respectiv de 6.393,485,7 lei cu TVA inclusă, adică 1.304.793 de euro.

În caietul de sarcini aferent contractării lucrărilor de reparații ale fațadelor, se arată că lucrările vizează reparații ale suprafețelor finisate cu vopsea în exterior, pe bază de var, inclusiv reparații ale stratului suport, acolo unde este cazul.

De asemenea, în acest contract mai intră curățarea și impermeabilizarea elementelor din piatră naturală, curățarea, tratarea și finisarea elementelor din lemn masiv, dar și reparații și, eventual, înlocuirea elementelor de protecție din tablă de zinc.

Sunt vizate faţadele la Corpul C4 şi C11, Turnul de intrare, Turnul Clopotniță.

În contract mai intră lucrări de repoziționare a treptelor, reparații la elementele din piatră naturală, reparații la pereți și tavane și reparații la elementele din lemn masiv.

 

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close