Antena 3 CNN Actualitate Români, buni europeni. Marius Ghenea, profesor la o şcoală de business din Europa, formează tineri pentru jungla afacerilor

Români, buni europeni. Marius Ghenea, profesor la o şcoală de business din Europa, formează tineri pentru jungla afacerilor

Români, buni europeni. Marius Ghenea, profesor la o şcoală de business din Europa, formează tineri pentru jungla afacerilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Noi 2013   •   09:52

Cei mai mulţi îl cunosc pe Marius Ghenea ca om de afaceri cu un succes răsunător. Şi nu se înşeală. A transformat proiecte mici în companii mari, dar nu s-a oprit acolo.

Ghenea este profesor la o şcoală de business din Europa, investeşte în ideile tinerilor şi îi formează pentru jungla afacerilor. Duce cu mândrie numele ţării noastre în cele mai selecte cercuri din Europa. Şi pentru asta Marius Ghenea este român, bun european. 

Marius Ghenea a reuşit de-a lungul carierei să-şi transforme ideile în afaceri de milioane de euro. Primul pas a fost o companie IT, fondată împreună cu doi colegi de facultate. 
 
"La noi a mers foarte bine prima afacere, chiar am reuşit cu ea să ajungem într-un timp foarte scurt, în 3-4 ani lideri naţionali şi apoi, în încă 3-4 ani, liderul regional de profil pe distribuţia de IT, asta însemnând o companie care avea deja subsidiare şi angajaţi în opt ţări din Europa, a spus Marius Ghenea.
 
După ce a pus la punct businessul, meseria de inginer a trecut în plan secundar şi antreprenoriatul a devenit noua lui misiune. S-a implicat, de-a lungul anilor, în peste 20 de afaceri din domenii diferite. 
 
"Cred că m-aş recomanda, în momentul de faţă cel puţin, în principal ca şi business-angel, om care investeşte activ în România, în afaceri antreprenoriale. În acelaşi timp, mi-ar plăcea să fiu asimilat cu unul dintre formatorii români în zona de antreprenoriat", spune Ghenea.
 
Termenul de business-angel, înger al afacerilor, spune totul despre el. Are încredere în afacerile tinere, le susţine şi le urmăreşte până ajung în top. 
 
Afaceristul încearcă să promoveze ţara în care s-a născut de fiecare dată când întâlneşte o nouă provocare. 
 
Pentru Marius Ghenea cel mai mult contează oamenii. Ei fac diferenţa între o afacere de succes şi un eşec. Iar el a reuşit să se înconjoare de cei mai buni devenind, la rândul lui, un lider. 

×
Subiecte în articol: Romani buni europeni
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close