Antena 3 CNN Actualitate Tot mai mulți români ajung la spital, din cauza caniculei! Alis Grasu, managerul SABIF: "Urgențele de cod roșu și cod galben au crescut cu 14%"

Tot mai mulți români ajung la spital, din cauza caniculei! Alis Grasu, managerul SABIF: "Urgențele de cod roșu și cod galben au crescut cu 14%"

Canicula face ravagii în aproape toată ţara, iar temperaturile înregistrate la umbră au ajuns astăzi, 13 iulie 2023, şi la 40 de grade Celsius. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a explicat, la Antena 3, cum putem preveni efectele negative ale caniculei asupra sănătății.

Tot mai mulți români ajung la spital, din cauza caniculei! Alis Grasu, managerul SABIF: "Urgențele de cod roșu și cod galben au crescut cu 14%"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    13 Iul 2023   •   12:19

"Constatăm o creștere a numărului de solicitări. Dacă ne referim la ultimile 24h, avem o creștere cu 10% a numărului total de solicitări, față de aceeași zi a săptămânii trecute, iar când vorbim de urgențele de cod roșu și cod galben, creșterea este chiar cu 14%.", a precizat medicul Alis Grasu, la Antena 3 CNN.

"Cel mai important sfat pentru ziua de astăzi, când temperaturile se anunță a fi foarte ridicate, este ca persoanele care au probleme de sănătate și nu sunt absolut nevoite să plece de acasă să rămână acasă în condiții de siguranță, în incinte ventilate, să se hidrateze corespunzător, să urmeze sfaturile medicilor curanți și să-și ia medicația la timp.

Pentru ceilalți, indicat ar fi ca, în intervalul 11:00-18:00, să nu se facă deplasări mari în căldura de afară, să nu se facă sport, să nu se facă efort fizic și nici expunere voluntară la soare, respectiv plajă.

Când se pleacă de acasă, să se poarte îmbrăcăminte amplă, vaporoasă, de culoare deschisă, din fibre naturale, pe cât posibil, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală, iar capul obligatoriu va fi protejat cu pălărie, șapcă sau umbrelă.", spune managerul SABIF.

Citește și: "O fi cod roșu de caniculă, dar este și cod roșu de epuizare termică": Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția românilor

"Cel mai important lucru însă este hidratarea. Nu plecăm de acasă fără o sticlă cu apă. Apa nu trebuie să ne lipsească atunci când ne deplasăm pe distanțe mai mari.

Dacă suntem obligați să ne deplasăm pe o distanță mai mare, va trebui să alternăm deplasarea cu pauze de 10-15 minute, în incinte ventilate, răcoroase, care în orașele mari sunt la toți pașii.", a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: Alis Grasu SABIF spital canicula urgente
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close