Antena 3 CNN Actualitate România riscă proces cu CE din cauza prafului din aer

România riscă proces cu CE din cauza prafului din aer

România riscă proces cu CE din cauza prafului din aer
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Apr 2011   •   23:12

România ar putea avea un proces la Curtea de Justiţie a Comisiei Europene (CE), din cauza prafului din aer, care în mai multe zone ale ţării a depăşit valorile maxime admise, informează Mediafax.

"În România, s-a constatat că limitele privind PM10 sunt depăşite în 17 zone. În 2010, România a solicitat o derogare pentru 11 dintre aceste 17 zone, iar Comisia a trimis un aviz motivat privitor la cele şase zone care nu intrau sub incidenţa cererii de derogare. După analizarea cererii de derogare, Comisia a ajuns la concluzia că nu se întrunesc condiţiile necesare, prin urmare va trimite României un aviz motivat pentru alte nouă zone (din cele 11 pentru care se ceruse derogare, n.r.)", după ce în celelalte două situaţia s-a ameliorat, afirmă oficialii Comisiei Europene într-un comunicat de presă de miercuri.

La cererea Ministerului Mediului şi Pădurilor, va fi organizată o videoconferinţă cu prefecţii pentru a stabili măsurile care urmează să fie luate. Potrivit CE, România are la dispoziţie două luni pentru a trimite un răspuns.

Ce măsuri ia România

Ministrul Borbely a spus că planurile care trebuie adoptate de aceste oraşe nu vor cuprinde “măsuri neapărat spectaculoase sau cu bani mulţi”, transmite Agerpres.

“Pot fi prin realizarea de perdele umede de protecţie, de exemplu, pentru şantierele de construcţie, spălarea străzilor, care în Bucureşti şi alte oraşe se tratează superficial (...), salubrizare adecvată”, potrivit lui Borbely.

 



×
Subiecte în articol: România proces praf valori
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close