Antena 3 CNN Actualitate Proxeneţii români, în presa internaţională. The Sun: Părinţii îşi vând propriile fiice minore pentru a fi violate în Marea Britanie

Proxeneţii români, în presa internaţională. The Sun: Părinţii îşi vând propriile fiice minore pentru a fi violate în Marea Britanie

Un material publicat de tabloidul britanic The Sun scoate la lumină amănunte îngrozitoare despre mecanismul prin care minore din România sunt vândute bandelor de proxeneţi care-şi exploatează apoi victimele în străinătate, cu precădere în Anglia.

Proxeneţii români, în presa internaţională. The Sun: Părinţii îşi vând propriile fiice minore pentru a fi violate în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Dec 2020   •   18:45

Vândută de propriul părinte, care a încasat şi comision, pentru livrare "la uşa cumpărătorului"

"Un tip mi-a spus că a cumpărat o tânără de 15 ani de la tatăl ei și, pentru că era minoră, l-a plătit suplimentar pe tată să o aducă în apartamentul din Austria al cumpărătorului. A plătit 3.000 de euro și în mod normal ar fi plătit mai puțin, în jur de 1.500 de euro pentru o minoră, dar era prea riscant pentru el să călătorească cu fata. Fetei nu-i convenea că era vândută, aşa că era mai sigur să îl plătească pe tată să o transporte peste graniţă, urmând ca el să o ducă spre destinaţia finală, care probabil era Anglia".

Confesiunea citată în The Sun aparţine lui Radu Nicolae, expert în crimă organizată, președintele Centrului Syene pentru Educație din București.

Nicolae a intervievat în 2018 traficanți de persoane în închisorile Jilava, Rahova, Giurgiu și Poarta Albă.

"Am făcut tot posibilul să mă pregătesc psihologic pentru aceste interviuri şi să nu judec, dar nu mi-a fost uşor. Ce m-a şocat a fost că aceşti indivizi n-aveau nicio urmă de empatie pentru alte fiinţe umane. Tratau femeile ca pe animale - mijloace de pe urma cărora faci bani - şi nu vedeau nimic rău în asta", povesteşte expertul.

Traficaţii sunt interesaţi exclusiv de femeile tinere, cât mai tinere posibil și, în primul rând, minorele.

Ţinta traficanţilor: minorele, pentru că sunt cerute de clienţi

"I-am întrebat: 'De ce vizați fetele de 14, 15 și 16 ani?' şi mi-au spus că e pe seama faptului că au clienți care plătesc mai mult și vin mai des pentru fetele tinere", detaliază Radu Nicolae.

În timp ce unele fete sunt vândute de părinți, altele sunt convinse să se mute în străinătate de așa-zișii "loverboys" (iubiţi, n.r.) care le promit o viață mai bună în Marea Britanie.

Expertul arată că pandemia de COVID a înrăutățit lucrurile.

"Avem în România zone rurale întregi care sunt foarte sărace, cu lipsă de oportunități și familii în care consumul de alcool și violența sunt ceva normal (...) Dacă ești crescută într-o familie în care tatăl tău beat te bate și ar putea chiar să te violeze, atunci este tentant să întâlnești un bărbat cu o mașină de lux care îți promite o viață de vis în străinătate", explică Radu Nicolae.

The Sun: C.E. a constatat că a crescut de 10 ori numărul minorilor români care ajung la traficanţii de persoane

În România sunt implicați atât de mulți bani, încât bandele de traficanți au corupt oficialii guvernamentali. Însă sursa banilor este în Marea Britanie: o prostituată câștigă între 500 și 700 de lire sterline pe zi din satisfacerea mai multor clienţi, iar proxeneții au un profit de până la 12.500 de lire sterline pe lună, sau 135.000 de lire sterline pe an, de pe urma unei singure fete.

The Sun mai citează un raport al Comisiei Europene, document conform căruia de la ultima analiză de acest fel, din 2016, numărul copiilor din România care cad victime traficului de persoane a crescut de 10 ori.

Raiduri ale poliţiei britanice în comitatele britanice Leicestershire şi Northumberland arată că până la 86 la sută dintre femeile care lucrează în anumite bordeluri din Anglia provin din România.

De la cluburile scumpe unde fetele se dezbracă în faţa clienţilor şi până la colţurile de stradă întunecate din Leeds, industria britanică a sexului este presărată cu poveşti ale aşa-numiţilor 'romi' care îşi vând trupul pe bani, concluzionează The Sun.

×
Subiecte în articol: the sun România minore prostitutie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close