Antena 3 CNN Actualitate România trebuie luată ca exemplu pentru deschiderea faţă de problemele minorităţilor. Vezi cine spune asta

România trebuie luată ca exemplu pentru deschiderea faţă de problemele minorităţilor. Vezi cine spune asta

România trebuie luată ca exemplu pentru deschiderea faţă de problemele minorităţilor. Vezi cine spune asta
de S.T.    |    10 Iun 2015   •   15:03

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavușoglu, consideră că România trebuie luată ca exemplu pentru deschiderea pe care o manifestă față de problemele și necesitățile minorităților etnice pe care le găzduiește, scrie Agerpres.

"Cu ceva timp în urmă, în momentul în care românii erau expulzați din anumite țări europene, eu (...) am spus că România este o țară care poate fi luată ca exemplu și tocmai de aceea cetățenii acestei țări trebuie tratați așa cum se cuvine. În România există o comunitate turcă și tătară puternică, ale cărei drepturi sunt întocmai respectate și implementate, motiv pentru care cu această ocazie dorim să mulțumim Guvernului României și întregii Românii pentru faptul că nu s-au dedat niciodată la acțiuni fasciste sau de altă natură. Tocmai de aceea spuneam că România este o țară care, chiar și din acest punct de vedere, trebuie luată ca exemplu. Faptul că România, prin guvernul său, sprijină construirea de moschei vine să demonstreze încă o dată deschiderea sa față de probleme și necesitățile minorităților pe care le găzduiește", a declarat miercuri Cavușoglu, într-o conferință de presă comună cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Citeşte şi
:

Aurescu: Turcia e pregătită pentru deschiderea de noi capitole de negociere pentru aderarea la UE

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close