Antena 3 CNN Actualitate Românii, mai aproape de intrarea în SUA fără vize

Românii, mai aproape de intrarea în SUA fără vize

Românii, mai aproape de intrarea în SUA fără vize
03 Noi 2008   •   23:19

România este mai aproape de eliminarea vizelor pentru intrarea în Statele Unite ale Americii. Ambasadorul României în SUA, Adrian Vieriţa şi secretarul american pentru Securitatea Internă, Michael Chertoff au semnat luni o declaraţie privind includerea ţării noastre în programul Visa Waiver, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Departamentului pentru Securitatea Internă.
"Elementele de consolidare a securităţii stipulate în acest document sunt o continuare a progreselor înregistrate de România în sensul eliminării vizelor pentru Statele Unite şi posibilei aderări la Programul Visa Waiver", precizează comunicatul.
"Laud Guvernul român pentru angajamentul faţă de aceste elemente de consolidare a securităţii şi faţă de valoarea comună a libertăţii", a declarat, potrivit comunicatului, Michael Chertoff. "Această realizare are ca bază relaţia puternică dintre ţările noastre şi ne aduce mai aproape de ziua în care cetăţenii români vor putea călători fără vize", adaugă secretarul american pentru Securitatea Internă.
În programul Visa Waiver participă deja 27 de state din Europa şi Asia.
Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă (pdf)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vize SUA
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close