Antena 3 CNN Actualitate Alertă alimentară pe piața din România | 19 substanţe periculoase au fost depistate în roşiile aduse din Turcia și Italia

Alertă alimentară pe piața din România | 19 substanţe periculoase au fost depistate în roşiile aduse din Turcia și Italia

Tot mai multe alimente periculoase sunt descoperite pe piaţa din România. În București şi Vrancea, mai multe loturi de carne de pui cu salmonella au fost retrase din mai multe magazine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   13:19

În urma unor controale realizate de inspectorii ANPC, s-a stabilit faptul că alimentele pe care le consumăm sunt extrem de periculoase. Mai exact, zeci de substanțe au fost găsite în roșiile din import.

În roșiile din Turcia, rezultatele de la laborator au arătat că acestea conțin 19 substanțe periculoase, iar cele din Italia au fost descoperite 13 substanțe de acest fel.

Fiind vorba de aceleași substanțe, specialiștii din laboratoare susțin că roșiile din Italia ar fi, de fapt, din Turcia.

Roșiile testate au fost cumpărate din piață și din supermarket, din diferite colțuri ale țării. 

Mai mult decât atât, și căpșunile din Grecia au fost retrase de pe piață de inspectorii sanitari veterinari români, după ce rezultatele de la laborator au arătat că acestea conțin karanjin, un pesticid neaprobat în Uniunea Europeană, potrivit informațiilor publicate în Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF). 

În data de 26 martie, autoritățile de la București au notificat autoritățile sanitare din Grecia și, de asemenea, au decis să retragă de la vânzare lotul respectiv de căpușuni.

Potrivit autorităților sanitare, căpșunile în cauză puteau pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Nu în ultimul rând, inspectorii ANPC au descoperit mai multe produse din carne de pui contaminate cu Salmonella, în magazine din Vrancea, Ilfov și București.

Produsele în cauză au fost retrase de la comercializare.

×
Subiecte în articol: rosii căpşune Italia pesticide
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close