Antena 3 CNN Actualitate Toți cei 60 de salvatori români din Franța vin acasă

Toți cei 60 de salvatori români din Franța vin acasă

Toți cei 60 de salvatori români, care în cea de-a doua jumătate a lunii august i-au sprijinit pe omologii francezi, au început joi deplasarea către România.

Toți cei 60 de salvatori români din Franța vin acasă
Sursa foto: Facebook ISU Sibiu
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   17:53

20 dintre pompieri, dislocați în insula Corsica, s-au întors în țară cu două aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române - Ministerul Apărării Naționale.

Alți 40 de salvatori, care au avut baza de operații stabilită la Școala Națională Superioară de Ofițeri de Pompieri - ENSOSP din orașul Aix-en-Provence, au început deplasarea în această dimineață, pe cale terestră, împreună cu mijloacele tehnice dislocate pe teritoriul Francez.

Începând cu data de 30 iulie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a participat cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Citeşte şi: Pompierii români participă la prima misiune, în insula Corsica. Riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat

×
Subiecte în articol: Franta salvatori romani pompieri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close