Antena 3 CNN Actualitate Pompierii români participă la prima misiune, în insula Corsica. Riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat

Pompierii români participă la prima misiune, în insula Corsica. Riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat

Pompierii români au participat astăzi pentru prima dată la o misiune de stingere a incendiilor de pădure în Insula Corsica.

Pompierii români participă la prima misiune, în insula Corsica. Riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat
Sursa foto: IGSU
de Ioana Mircea    |    21 Aug 2023   •   16:50

Începând cu ora 14:15, modulul național specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofiterului de legatură francez, pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localității Corte. Conform prognozei pentru ziua de astăzi, 21 august, riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"La misiunea de stingere, colegii noștri vor interveni alături de echipajele pompierilor militari și civili ai țării gazdă. Totodată, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea cu eficientă a întregii suprafețe afectate, la intervenție au fost alocate două elicoptere cu sistem bambi bucket și două avioane de stingere tip canadair.

Citește și: Incendiu la un bloc, din cauza unei prize, în Cluj. Nouă persoane au fost evacuate între care doi copii

Misiunile desfășurate de colegii noștri se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată", au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Intervenția pompierilor români la un incendiu de pădure din Chanousse

Totodată, o altă misiune în dinamică este și cea a celor 40 de pompieri militari români, pre-poziționați în Franța, care sub coordonarea ofițerului de legătură francez, intervin pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în localitatea Chanousse, la aproximativ 200 km distanță față de baza de operații.

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă. În intervenție sunt alocate și aeronave de stingere, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea optimă a suprafețelor afectate.

×
Subiecte în articol: incendiu Corsica pompieri români
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close