Antena 3 CNN Actualitate Samsarul lui Băsescu de la Nana, cercetat penal. Rădulescu, acuzat că a deturnat 200.000 de euro

Samsarul lui Băsescu de la Nana, cercetat penal. Rădulescu, acuzat că a deturnat 200.000 de euro

Samsarul lui Băsescu de la Nana, cercetat penal. Rădulescu, acuzat că a deturnat 200.000 de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2015   •   08:15

Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Adrian Rădulescu, este cercetat penal într-un dosar de înşelăciune. 

 
Rădulescu, împreună cu alte două persoane, este acuzat că a păcălit un medic veterinar stabilit în Germania să investească 40.000 de euro într-o fermă. 
 
Banii ar fi fost dirijaţi de către Adrian Rădulescu şi asociaţii săi către o altă societate, iar medicul nu a primit niciun ban înapoi. 

Afacerea a fost pusă la cale acum nouă  ani când medicul veterinar Nicolaus Dogariu a fost convins de Adrian Rădulescu, Mihai Lungu şi Nicolaie Teodoru să finanţeze un proiect care părea o afacere perfectă: construcţia unei ferme de scroafe pentru reproducţie. După mai multe discuţii, medicul a fost vizitat în Germania şi convins să semneze un contract prin care oferea un împrumut de 40.000 de euro.
 
În aceeaşi perioadă, au mai fost atraşi şi alţii investitori interesaţi să intre în afacerea cu scroafe, iar noua societate a strâns 300.000 euro de la acţionari. Ulterior, medicul a fost amăgit că se vor atrage fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, numai că, în realitate, nu se întâmpla nimic.

Abia în 2011, la o adunare generală a acţionarilor, Mihai Lungu a recunoscut că peste 200.000 de euro au fost dirijaţi către o altă societate unde el şi Adrian Rădulescu erau acţionari.
 
Ca şi cum nu ar fi fost suficient, noua societate unde s-au dus banii a fost băgată ulterior în insolvenţă. Medicul Dogariu a făcut plângere penală împotriva lui Rădulescu, Lungu şi Teodoru, însă procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale la fiecare plângere făcută de medicul veterinar.
 
Abia în luna august, Judecătoria sector 2 Bucureşti a desfiinţat două ordonanţe ale procurorilor şi a dispus începeriea urmăririi penale faţă de Mihai Lungu şi Rădulescu Adrian, pentru înşelăciune şi faţă de Nicolae Teodoru pentru complicitate la înşelăciune. 
 
 

×
Subiecte în articol: Adrian Radulescu cercetat penal
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close