Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Veşti bune de la Spitalul "Marie Curie". Copiii din Teleorman nu au sindrom hemolitic-uremic

Veşti bune de la Spitalul "Marie Curie". Copiii din Teleorman nu au sindrom hemolitic-uremic

Veşti bune de la Spitalul "Marie Curie". Copiii din Teleorman nu au sindrom hemolitic-uremic
15 Mar 2016   •   11:22

Niciunul dintre copiii adusi din judetul Teleorman la Spitalul "Marie Curie" nu are sindrom hemolitic-uremic, a anuntat marti prof. dr. Mihaela Balgradean, seful Sectiei de Nefrologie de la unitatea medicala, transmit stirileprotv.ro.

"Niciunul dintre ei nu are SHU. (...) Este vorba de doi copii: un copil din Zimnicea in varsta de doi ani si jumatate, un baietel care are verotoxina pozitiva si care a avut scaune diareice. in conditiile acestea, toata lumea s-a speriat sa nu fie debutul unui sindrom hemolitic-uremic. Lucrurile stau foarte bine, evolutia lui este foarte buna, nu are niciun fel de semn clinic sau biologic de boala. Cel de-al doilea este din Turnu Magurele, este un copil in varsta de sapte luni care a venit in cursul serii (de luni - n.r.) si el pentru scaune diareice cu sange. El nu are verotoxina pozitiva si toti parametrii clinici si biologici sunt normali. in cazul ambilor copii se infirma sindromul hemolitic-uremic", a precizat medicul.

In ceea ce priveste copilul din Mioveni si unul dintre copiii adusi de la Fetesti, Mihaela Balgradean a spus ca acestia se simt bine si cel mai probabil in zilele urmatoare vor parasi spitalul.

×
Subiecte în articol: spitalul marie curie
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close