Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum trebuie mâncată ciocolată pentru a fi benefică organismului

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum trebuie mâncată ciocolată pentru a fi benefică organismului

E o zi în care alături de Moş Nicolae celebrăm ciocolata, aşa că e binevenită recomandarea neurologului Vlad Ciurea legată de dulcele nostru preferat.

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum trebuie mâncată ciocolată pentru a fi benefică organismului
Sursa foto: Facebook - Vlad Ciurea
de Alexandra Dima    |    06 Dec 2022   •   08:35

Deşi ciocolata nu este prima opţiune de dulce a neurologului Vlad Ciurea, acesta ne dă câteva sfaturi pentru a o consuma cât mai sănătos.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea tot pe contul său de Facebook.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: ciocolata Prof. dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close