Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfaturi utile pentru antrenamente eficiente la sală | Antrenor fitness: "Mai multă muncă, mai puține scuze"

Sfaturi utile pentru antrenamente eficiente la sală | Antrenor fitness: "Mai multă muncă, mai puține scuze"

Faceți sport acasă sau la sală dar rezultatele întârzie să apară? Atunci ar trebui să țineți cont de câteva sfaturi principale pentru un antrenament de succes, fără epuizare, dar cu rezultate.

Sfaturi utile pentru antrenamente eficiente la sală | Antrenor fitness: "Mai multă muncă, mai puține scuze"
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    27 Apr 2023   •   10:23

Faceți sport acasă sau la sală și nu vedeți rezultate? De ce? A explicat Florin Clujba, antrenor de fitnes, la Antena 3 CNN.

"Prima dată vorbim de consecvență. Dacă vă simțiți prea obosiți pentru trei antrenamente pe săptămână  se pot reduce la două. Dacă la trei antrenamente te simți bine poți trece chiar spre patru sesiuni.

Nu există un standard, trebuie să te raportezi la forțele tale, dar să nu te oprești. Atunci când ne odihnim noi, se odihnește și sistemul nervos central, care ne va răspunde că suntem pregătiți pentru o nouă zi. 

Rezultatele în fitness se bazează pe antrenamente liniare

Noi trebuie să aplicăm un anumit stimul liniar pentru o perioadă de patru sau șase săptămâni. Antrenamentele trebuie să se bazeze pe un sistem liniar ceea ce înseamnă același număr de serii, număr de repetări, aceleași greutăți sau exerciții, pentru ca sistemul noustru nervos central să preia mesajul și să creeze un răspuns astfel încât condiția fizică să crească. Cu cât diversificăm mai mult antrenamentele, evoluția va întârzi să apară. 

Citește și: Noi vouchere de 250 de lei lunar pentru o parte din tinerii sportivi din Bucureşti

Din punctul meu de vedere, pentru a se vedea rezultate trebuie să trecem la treabă și să renunțăm la scuze. Există o perioadă premergătoare verii atunci când trebuie să depunem mai multe efort, apoi putem să mai micșoram volumul de activitate, dar să existe o menținere. 

Pentru ca sala să nu devină un stres, trebuie ca dificultatea antrebamentelor să fie treptată. Dacă ne vom supune unui antrenament greu va scădea motivația de a reveni, iar rata abandonului va crește. Antrenamentul trebuie să fie plăcut, ușor stimulant", a declarat Florin Clujba. 

×
Subiecte în articol: fitness Florin Clujba sala antrenamente
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close