Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boala care pune stăpânire pe oameni | Numărul cazurilor se va dubla în următorii ani

Boala care pune stăpânire pe oameni | Numărul cazurilor se va dubla în următorii ani

Oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi. Chiar dacă tehnologia a evoluat în domeniu medical, se pare că pentru unele boli nu există tratament, iar altele au ajuns să fie din ce în ce mai răspândite.

Boala care pune stăpânire pe oameni | Numărul cazurilor se va dubla în următorii ani
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   22:46

Cazurile de cancer de prostată se vor dubla în următorii. Acest lucru se va întâmpla în special în țările mai puțin bogate. Potrivit unui studiu publicat în The Lancet, specialiștii susțin că numărul anual de cazuri noi se va dubla, de la 1,4 milioane în 2020 la 2,9 milioane în 2040. 

Această creștere poate fi explicată prin "creșterea speranței de viață", susțin autorii. Cancerul de prostată, care este cel mai frecvent cancer la bărbați - 15% din totalul cancerelor masculine - apare în majoritatea cazurilor la vârsta de peste 50 de ani. Iar incidența sa crește brusc cu cât înaintează în vârstă.

De asemenea, autorii studiului consideră că este posibil să se limiteze creșterea numărului de cazuri de cancer de prostată prin diverse acțiuni.

Ei recomandă, de exemplu, să se urmărească diagnosticarea mai timpurie în țările mai puțin bogate, observând că, de multe ori, cancerele de prostată sunt depistate prea târziu pentru a se putea lua măsuri eficiente.

 

×
Subiecte în articol: cancer de prostată bolnavi cancer boala
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close