Antena 3 CNN Actualitate Spiritul sărbătorilor alungă depresia! Sfaturi prețioase de la psihologul Gabriel Diaconu

Spiritul sărbătorilor alungă depresia! Sfaturi prețioase de la psihologul Gabriel Diaconu

Psihiatrul Gabriel Diaconu spune că spiritul Crăciunului înseamă dăruință, iar perioada neobișnuită pe care o trăim este despre compansiunea pe care o manifestăm față de ceilalţi. ''Avem nevoie să iubim pe cineva în toată această perioadă și să îi arătăm asta prin gesturile mici'', a spus psihologul.

Spiritul sărbătorilor alungă depresia! Sfaturi prețioase de la psihologul Gabriel Diaconu
de Iulia Gorgorin    |    21 Noi 2020   •   23:15

''Spre surpriza unora, suntem un popor ca a demonstrat reziliență în toate aceste luni. Mediatic, poți să observi vârfurile și văile acestei reziliențe, dar luate așa pe de-a întregul, 25 de milioane de români, cred că ne-au făcut să fim mândri, cred că ne-au făcut să fim relativ mulțumiți pe spiritul nostru comunitar și pe undeva, cred că vom avea un Crăciun cum nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani (...) Cred că ar trebui să contemplăm spiritul Crăciunului care este despre dăruință, despre gratuitatea, dar până la urmă absolutismului iubirii.

Avem nevoie să iubim pe cineva în toată această perioadă și să îi arătăm asta prin gesturile mici. Avem nevoie să ne ocrotim copiii, să ne aducem aminte de copilăria pe care noi am trăit-o și prin asta, să ducem povestea mai departe. Există o nevoie perpetuă de bine. Ne conduce binele (...) Tocmai, pentru că este o perioadă dură, avem nevoie să strângem rândurile, în loc să ne certăm între noi. Important în această perioadă este cine va manifesta mai multă compansiune în relație cu seamănul lui'', a spus Gabriel Diaconu.

×
Subiecte în articol: spirit sabatori Gabriel Diaconu
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close