Antena 3 CNN Actualitate Șase ani de la moartea lui Adrian Păunescu. Războiul pe averea poetului continuă

Șase ani de la moartea lui Adrian Păunescu. Războiul pe averea poetului continuă

Șase ani de la moartea lui Adrian Păunescu. Războiul pe averea poetului continuă
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Noi 2016   •   16:47

Războiul “Păuneștilor” continuă, la șase ani de la moartea poetului Adrian Păunescu. După comemorare, moştenitorii au întâlnire la tribunal.

Poetul, în vârstă de 67 de ani, avea trei copii din căsătoria cu poeta Constanţa Buzea, şi Ana Maria, din căsătoria cu Carmen Păunescu.

În anul 2010, în dimineața zilei de 5 noiembrie, poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde fusese internat în ultimele săptămâni de viață din cauza unor probleme cardiace, renale şi hepatice.

În ciuda eforturilor medicilor, numeroasele sale afecțiuni i-au curmat viața la vârsta de 67 de ani.

Cu doar câteva luni înainte, Adrian Păunescu anunța într-un editorial, faptul că este bolnav, fără a preciza însă diagnosticul.

Averea a dezbinat familia

Moartea poetului Adrian Paunescu a generat una dintre cele mai acerbe lupte in justitie pentru impartirea averii de 4 milioane de euro.

Abia la 5 ani de la trecerea in nefiinta a poetului, judecătorii au reuşit să pună capăt scandalurilor din familia lui şi să împartă casele si banii.

Cea mai mare parte din avere îi revine fiului cel mare, Andrei Păunescu. Urmeaza pe lista succesiunii sotia supravietuitoare a poetului, Carmen, iar cele doua fiice, Ana Maria si Andreea, mostenesc in cote mai mici, dar egale, restul averii. Andreea Paunescu a fost recunoscuta ca fiica a poetului, dupa moartea acestuia.

Cea mai valoroasă dintre toate clădirile moştenite de urmaşii lui Adrian Păunescu este casa din Capitală, de pe strada Dionisie Lupu. Situată în centrul Bucureştiului, locuinţa, ce figurează ca donaţie în ultima declaraţie de avere a fostului senator, e evaluată de experţii imobiliari la aproape un milion de euro.

Poetul avea la Breaza, Prahova, o vilă. Profitând de potenţialul zonei, Păunescu şi-a transformat locuinţa de vacanţă într-o pensiune. Specialiştii imobiliari estimează că valoarea imobilului se ridică la 400.000 de euro.

Pe lângă acestea, poetul mai avea bijuterii, obiecte de artă şi conturi bancare de 43.800 de euro.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close