Antena 3 CNN Actualitate "Şcoala Discovery": O nouă resursă de informaţii pentru elevii români

"Şcoala Discovery": O nouă resursă de informaţii pentru elevii români

"Şcoala Discovery": O nouă resursă de informaţii pentru elevii români
08 Ian 2012   •   20:12

În urma unei iniţiative a canalului Discovery şi a Ministerului Educaţiei, elevii români vor avea acces la o nouă sursă de informaţii. Aceştia se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte ştiinţifice din fizicã, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, informează Mediafax

Începând cu data de 16 ianuarie, în cadrul programului TV "Şcoala Discovery", conceput pentru diversificarea resurselor de învãţare, elevii îşi vor putea completa bagajul de cunoştinţe obţinut în clasă.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centralã & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) 
   
"Ţelul nostru este sã aducem lumea Discovery în sãlile de clasã şi sã stimulãm curiozitatea fireascã a elevilor faţã de ştiinţã. (...) Suntem recunoscãtori Ministerului Educaţiei pentru susţinerea acordatã şi pentru feedback-ul valoros oferit în implementarea proiectului şi ne dorim sã fim implicaţi în continuare în procesul educaţional din România", a spus Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks International.
   
Şcoala Discovery va avea douã componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învãţãmântul ştiinţific difuzatã pe Discovery Channel în România şi o serie de materiale didactice disponibile online, care sã ajute profesorii sã integreze aceste programe în activitãţile didactice curente. Ambele componente au fost realizate în funcţie de programa şcolarã din România.
   
"Aceastã diversificare a resurselor este menitã sã întãreascã efectul mijloacelor tradiţionale ale învãţãrii, şi nu sã se substituie lor. Îi sprijinim pe elevi sã înveţe mai bine, sã-şi facã lecţiile mai uşor utilizând forţa imaginilor. Venim în completarea resurselor de învãţare pe calculator (AEL, un alt proiect major al ministerului) care sunt astãzi disponibile în toate liceele din România. Este prima datã când Ministerul Educaţiei intrã în parteneriat cu o reţea globalã de televiziune dispusã sã îşi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli", a spus Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu.
   
"Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor gãsi toate materialele complementare fiecãrei emisiuni, pentru profesori, elevi şi pãrinţi", a mai adăugat ministrul Educaţiei.

Programele educaţionale de televiziune vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni pânã vineri, la ora 14.00, apoi în reluare a doua zi, de la ora 8.00, precum şi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbãta şi duminica.

În perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade (ore), urmând ca acestea sã fie reluate pânã la finalul semestrului. Programele vor fi dublate în limba românã şi vor lipsi pauzele publicitare.

Programele se vor adresa elevilor claselor V - XII, ajutându-i sã înţeleagã mai bine fenomenele ştiinţifice. Totuşi, cu siguranţă şi părinţii dar şi telespectatorii fideli ai postului vor găsi informaţii interesante în cadrul episoadelor.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close