Antena 3 CNN Actualitate Secvențial. Cât prețuiește statul român viața unui erou

Secvențial. Cât prețuiește statul român viața unui erou

Secvențial. Cât prețuiește statul român viața unui erou
26 Iun 2016   •   18:24

Generalul maior (r) Marian Lungu, erou al Armatei Romăne şi supravieţuitor al unui lagăr nazist,a fost aruncat in stradă impreună cu intreaga familie.

Despre faptele sale eroice s-au scris două romane: "Prea mic pentru un război atăt de mare" (D.R. Popescu) şi "Prizonier la 9 ani" (Ion Grecea). A fost decorat cu cele mai importante distincţii, inclusiv cu "Virtutea Militară - Clasa I". 

A fost cel mai tânăr combatant din Al Doilea Război Mondial, iar de ani de zile luptă împotriva unei nedreptăți.

”Am o anumită părere. Nu sunt un om pretențios, nu vreau palate. Faptul că statul ne-a vândut o casă în condițiile legii și apoi mă trezesc că vine cineva și spune că a cumpărat și apartamentul meu...am zis că nu se poate. Am zis că îl predau, dar să văd și eu unde mă duc...” povestește Marian Lungu.

Parlamentul a aprobat un proiect de lege pentru a-i acorda o locuință, dar legea nu a fost promulgată de Traian Băsescu.

”Este geniul răului. Nu și-a bătut joc doar de mine. A refuzat să promulge legea, nu știu ce dispoziții a dat, dar de atunci a început o totală respingere din partea administrației” a mai spus generalul Marian Lungu.

Aflați mai multe din interviul realizat de Adrian Ursu, la ”Secvențial”.

×
Subiecte în articol: Secvential Adrian Ursu
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close