Antena 3 CNN Actualitate SENTINŢA pentru violatorii din Vaslui. 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru tânărul care a premeditat violul

SENTINŢA pentru violatorii din Vaslui. 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru tânărul care a premeditat violul

SENTINŢA pentru violatorii din Vaslui. 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru tânărul care a premeditat violul
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2015   •   14:00
UPDATE 14.00 - SENTINTA VIOL VASLUI: Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

SENTINTA VIOL VASLUI Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui.

1. Burada Silviu: 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

2. Burlacu Paul Andrei: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
3. Avădanei Silviu: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

4. Bolboceanu Petrica: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

5. Boicu Ionuţ Bogdan: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

6. Rotaru Alin Dumitru: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

7. Surleac Ioan: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

SENTINTA VIOL VASLUI Judecătorul a dispus mandate de arestare preventivă pe numele tuturor celor şapte condamnaţi în acest dosar. Decizia în acest sens este executorie şi se aşteaptă ca cei şapte să fie duşi în arest.

În plus, cei şapte trebuie să achite tinerei daune morale de 50.000 de lei, dacă decizia va rămâne definitivă.

Băieţii nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie şi urmând a fi pusă în aplicare de poliţişti.

La pronunţarea sentinţei nu a fost prezentă nici tânăra violată, care susţine luni examenul de bacalaureat.
   
În schimb, câteva zeci de persoane au fost prezente în faţa Judecătoriei în aşteptarea sentinţei.
   
Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile atât de către procurori, cât şi de cei şapte tineri.

Vă invităm să vă spuneţi părerea în legătură cu sentinţa în cazul violului de la Vaslui, trimiţându-ne mesaje pe adresa de e-mail [email protected].

Antena 3 vă mulţumeşte pentru
miile de mesaje şi fotografii trimise pe adresa [email protected].


Ştire iniţială 10.20
Cei şapte violatori din Vaslui află astăzi sentinţa judecătorilor, însă decizia nu este definitivă. Chiar şi aşa, cei şapte ar putea ajunge după gratii pentru că procurorii au cerut inclusiv arestarea preventivă până la o sentinţă definitivă.

Între timp, la ultimul termen a apărut un martor-surpriză. Vorbim de încă un tânăr care a fost chemat să participe la viol, dar acesta a refuzat.

Aproximativ 300 de oameni au mers vineri în faţa Judecătoriei din Vaslui, ca să-şi exprime sprijinul faţă de victima violatorilor. Cei şapte tineri au fost la un pas de a fi linşaţi de mulţimea furioasă. Au avut însă şi ei susţinătorii lor, care au lansat - la rândul lor - acuzaţii grave la adresa fetei violate.

Acum, toată lumea aşteaptă cu emoţie sentinţa Judecătoriei Vaslui. Tatăl fetei se teme că familiile celor şapte tineri s-ar putea răzbuna.

Fata de 18 ani nu va fi în sală în momentul în care judecătorul va da sentinţa, pentru că participă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Nici cei şapte inculpaţi nu se ştie dacă vor fi prezenţi în sală, pentru a-şi afla sentinţa.

Sentinţa Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. De aceea, procurorul de caz a cerut din nou arestarea preventivă a celor şapte tineri.



×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close