Antena 3 CNN Actualitate Social Sentință-bombă în dosarele fostei șefe DIICOT. Alina Bica a fost condamnată la patru ani cu executare în dosarul lui Ovidiu Tender

Sentință-bombă în dosarele fostei șefe DIICOT. Alina Bica a fost condamnată la patru ani cu executare în dosarul lui Ovidiu Tender

Sentință-bombă în dosarele fostei șefe DIICOT. Alina Bica a fost condamnată la patru ani cu executare în dosarul  lui Ovidiu Tender
26 Iun 2018   •   08:11

Update: Alina Bica a fost achitată pentru acuzațiile de luare de mită în dosarul cu Șerban Pop, magistrații au declarat cu nu există probe care să ateste faptul că Bica ar fi săvârșit infracțiunea. Instanţa supremă a decis achitarea și în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. 

Fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitive magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. 
În schimb, în acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost achitat de judecătorii Instanţei Supreme.

Știrea inițială: Alina Bica și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu ar putea afla, marți, decizia definitivă în dosarul în care Bica a fost condamnată deja la patru ani de închisoare cu executare iar fostul demnitar achitat, pentru faptele de corupție de care sunt acuzați.

Completul de cinci judecători a rămas în pronunțare în cazul apelurilor declarate de procurorii DNA dar și de avocatul Alinei Bica în dosarul în care este judecată alături de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu pentru pretinse fapte de corupție, scrie news.ro.

La termenul din 19 iunie al procesului judecătorii ICCJ au ascultat ultimii martori, respectiv pe soția omului de afaceri Ovidiu Tender, pe magistatul Mihai Udroiu, și apoi au ascultat pledoariile finale ale procurorului DNA, ale avocaților celor din dosar și ultimul cuvânt al inculpaților.

×
Subiecte în articol: Alina Bica Videanu decizie coruptie
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close