Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul familiei tânărului împușcat în cap de un polițist aduce acuzații Parchetului Vaslui: ”Gestionează cazul pe repede-înainte”

Avocatul familiei tânărului împușcat în cap de un polițist aduce acuzații Parchetului Vaslui: ”Gestionează cazul pe repede-înainte”

Avocatul familiei tânărului împușcat în cap de un polițist aduce acuzații Parchetului Vaslui: ”Gestionează cazul pe repede-înainte”
19 Mar 2018   •   14:20

Avocatul familiei şoferului împuşcat mortal în cap de un poliţist pe o stradă din municipiul Vaslui acuză procurorii care desfăşoară ancheta în acest caz de gestionarea acesteia ”pe repede înainte”, în sensul schimbării încadrării juridice în doar câteva ore, din ”omor” în ”ucidere din culpă”, doar pe baza concluziilor raportului preliminar de necropsiei. 

În consecinţă, avocatul Oana Iovu va solicita preluarea cercetărilor de către Parchetul General, având în vedere că este ”un caz cu impact social la nivelul publicului larg”.

Schimbarea încadrării juridice, din ”omor” în ”ucidere din culpă”, în cazul şoferului din judeţul Vaslui împuşcat mortal în cap de către un agent de la Rutieră este considerată nejustificată de către apărătorul familiei victimei incidentului. Potrivit avocatului Oana Iovu (foto), procurorul de caz ar fi decis să schimbe încadrarea juridică a faptei după primirea raportului medicol-legal preliminar al necropsiei tânărului de 26 de ani, informează libertatea.ro.

”Se ridică mari semne de întrebare privind gestionarea pe repede înainte a cazului, în sensul schimbării încadrării juridice a faptei, în câteva ore, doar pe concluziile raportului preliminar de necropsie. Trebuie avut în vedere un aspect esenţial: diferenţa dintre intenţie şi culpă rezultă doar după coroborarea tuturor mijloacelor de probă specificei speţei, respectiv cercetarea la faţa locului, raportul medico-legal, expertiza balistică şi, mai ales, declaraţiile martorilor de la faţa locului.”, a declarat avocatul Oana Iovu.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Vaslui susţin că încadrarea juridică a faptei ”nu are relevanţă” în acest moment. 

×
Subiecte în articol: avocat sofer
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close