Antena 3 CNN Actualitate Social Declarația unică trebuie depusă până pe 16 iulie. În ce condiții se pot obține reduceri

Declarația unică trebuie depusă până pe 16 iulie. În ce condiții se pot obține reduceri

Declarația unică trebuie depusă până pe 16 iulie. În ce condiții se pot obține reduceri
05 Iul 2018   •   09:10

Declarația unică trebuie depusă de contribuabili la ANAF până pe 16 iulie, în cazul în care aceștia au obținut venituri în afara salariului. Statul oferă un sistem de bonificații pentru contribuabilii care îndeplinesc la timp această obligație și achită mai devreme sumele de plată.

Plata impozitelor și contribuțiilor către stat a sumelor din afara salariilor trebuie înregistrată sub forma unei declarații până la data de 15 iulie. Aceasta pică într-o duminică, astfel că termenul va fi, de fapt, 16 iulie, luni. Contribuabilii o pot înregistra online iar statul le oferă reduceri dacă achită și sumele înainte de termenul prevăzut de lege.

Contribuabilii pot obține reduceri de 10%, dacă declarația unică se depune online până la 15 iulie 2018 și plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018; 5%, dacă declarația unică se depune online până la 15 iulie 2018 și plata este efectuată integral până la 15 martie 2019; 5%, dacă declarația unică se depune în format tipărit și plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018.

 

×
Subiecte în articol: ANAF contribuabili venituri
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close