Antena 3 CNN Actualitate Social O familie de romi va încasa 160.000 de euro despăgubiri de la statul român. Cum a fost posibil

O familie de romi va încasa 160.000 de euro despăgubiri de la statul român. Cum a fost posibil

O familie de romi va încasa 160.000 de euro despăgubiri de la statul român. Cum a fost posibil
de S.T.    |    27 Oct 2015   •   19:27

Membrii unei numeroase familii de romi din Gura Humorului vor încasa în jur de 160.000 de euro despăgubiri civile şi materiale, în calitate de rude ale unui bărbat care a fost accidentat mortal de un tir acum mai bine de doi ani de zile, scrie observator.tv.

Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Suceava şi este definitivă. Despăgubirile sunt atât de mari în condiţiile în care bărbatul decedat provine dintr-o familie foarte numeroasă, iar legea permite ca toate rudele de gradul I să se constituie părţi vătămate. Pe de altă parte, despăgubirile au fost mult diminuate de Curtea de Apel Suceava, prima instanţă care a judecat acest caz, Judecătoria Gura Humorului, calculând despăgubiri care se cifrau 430.000 de euro.

Despăgubirile care trebuie plătite de firma SC Euroins vor ajunge la soţia decedatului, la cei nouă copii ai acestuia, la părinţii săi, dar şi la cei şapte fraţi şi surori care sunt în viaţă.

Tragedia care a dus la decesul lui Ilie Vîjîilă, în vârstă de 49 de ani, s-a petrecut pe 12 mai 2013, pe DN 17, la ieşirea din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc, în dreptul intersecţiei cu drumul secundar care duce spre Mănăstirea Voroneţ.

Din ancheta finalizată cu rechizitoriu de trimitere în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului rezultă că bărbatul se deplasa pe marginea drumului, pe sensul de mers Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, fiind la câţiva paşi de casă. El se întorcea împreună cu soţia de la un magazin din apropiere, unde făcuse cumpărături. Moartea a venit într-o fracţiune de secundă, din spate. Un autotren condus pe direcţia Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc a fost scăpat de sub control de şofer. Colosul, condus de Constantin Miaută, atunci în vârstă de 35 de ani, a pătruns pe trotuar, iar remorca l-a acroşat pe bărbatul în vârstă de 49 de ani. Acesta a fost târât pe o distanţă de câteva zeci de metri şi aruncat într-un canal, fiind omorât pe loc.

Mai multe, pe observator.tv.
 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close