Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta: "Este o rușine pentru România"

Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta: "Este o rușine pentru România"

"Presiune politică! Un scandal internaţional! O ruşine!". Asta spune, în exclusivitate pentru Antena3 CNN, cel care l-a dus pe Prințul Paul în Malta. Francezul acuză acţiuni grave de corupţie care ar sta la baza arestării autointitulatului prinţ. Membru al unei organizaţii care nu are nimic de-a face cu Ordinul Cavalerilor de Malta, francezul spune că toţi cei care au orchestrat încarcerarea românului fugar "vor plăti".

de Carmina Pricopie    |    02 Mai 2024   •   18:43

"Lucrez cu România de câțiva ani. Am câțiva prieteni acolo care sunt șocați de tot ce se întâmplă. Este un scandal politic. Este într-adevăr corupție în țara dumneavoastră". Asta spune revoltat domnul George Carp. L-am găsit pe site-ul organizaţiei care l-a invitat pe Prințul Paul în Malta: Corespondenţii Diplomatici sau Organizația Internațională pentru Relații Diplomatice. Un ONG, o fundație cu fondurile într-un offshore din capitala Maltei.

George Carp figurează în board-ul acestei structuri, ca secretar naţional pentru relaţia cu Franţa. "Veţi afla totul când Prinţul Paul va fi eliberat din acest proces, care este o rușine și o nedreptate totală, veți avea presa franceză și toată presa europeană explicând ce s-a întâmplat.

Este o rușine ceea ce se întâmplă. Asta este ceea ce cred cu adevărat. Este o rușine pentru România și o rușine pentru cealaltă parte a familiei", a spus el.

Organizaţia nu are nimic de-a face cu Ordinul Suveran al Cavalerilor de la Malta, un organism intențional recunoscut, care-şi are sediul la Roma, cu relaţii diplomatice în peste 100 de state, care, de exemplu, pe 26 aprilie a primit vizita oficială a președintelui Ungariei.

Totuşi, aşa-numiţii corespondenţi diplomatici reuşesc de peste 10 ani să câştige adepţi în toată lumea. Au membri şi din România. Au reuşit  chiar să facă aici mai multe evenimente. Ultimul a fost chiar în Palatul Parlamentului, anul trecut.

Zeci de bărbaţi şi femei costumaţi în uniforme negre şi roşii au participat într-o atmosferă solemnă la un dineu, o prezentare de modă şi au acordat şi trofee unor personalităţi din România. La eveniment a fost chiar cel care se prezintă a fi guvernatorul organizaţiei, Lello Marra.

Înscrierea în Organizația Internațională pentru Relații Diplomatice costă 7.500 de euro

Pe numele său adevărat, Catello Marra, bărbatul a fost arestat în 2016, potrivit presei din Italia şi Malta. A fost acuzat atunci de fapte de corupţie, existând suspiciuni că fundaţia cu scop declarat de binefacere era o escrocherie şi o maşinărire de spălat bani. La vremea respectivă, jurnaliştii relatau că doar înscrierea în Organizaţia cu pricina costa 7.500 de euro, iar uniforma de cavaler, alţi 1.500 de euro.

Cattelo Marra a postat la sfârşitul lunii ianuarie mesajul prin care anunţa marea participare a lui Prince Paul pe 27 aprilie la Malta. Filmat în Franţa, la o serată, alături de Lia dar şi de George Carp, lui Paul al României i s-ar fi promis imunitate odată ungerea sa ca proaspăt Cavaler de Malta.

Prințul Paul va sta în arest până pe 9 mai. El este condamnat definitiv în România la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracțiuni de corupţie.

"Vom ști cum să răspundem și Prințul Paul va ieși mai puternic din toate astea. Și asta e tot. Pentru că este o persoană bună. Asta, doamnă, este ceea ce cred eu. Paul se află în Malta. Se va întoarce, cred, la sfârșitul săptămânii. Și asta e tot. Totul decurge bine. Vor plăti! Vor plăti! Credeți-mă, vor plăti!", a încheiat George Carp.

×
Subiecte în articol: printul paul Malta marturie
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close