Antena 3 CNN Actualitate Social Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, apel către români după atentatul din Barcelona

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, apel către români după atentatul din Barcelona

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, apel către români după atentatul din Barcelona
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Aug 2017   •   11:20

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei își exprimă întreaga compasiune cu toți cei care au de suferit în urma atentatului de la Barcelona și solidaritatea cu populația din acest oraș și cu toți cei ce locuiesc în Spania.

„Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei a primit cu multă durere vestea despre atentatul terorist care a avut loc la Barcelona. Ne exprimăm întreaga compasiune și suntem alături de toți cei ce au de suferit de pe urma acestui tragic eveniment, rugând pe Dumnezeu să aibă în pază acest popor atât de ospitalier cu cei străini”, se arată într-un comunicat semnat de episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, Timotei.

Totodată, românii din Barcelona sunt rugați să doneze sânge, răspunzând apelului autorităților medicale locale.

„Facem un apel către toți preoții și credincioșii din Spania să pomenească la slujbe și în rugăciune pe cei ce sunt victime nevinovate ale acestui atac terorist. De asemenea, rugăm pe românii care au această posibilitate să meargă în spitalele din Barcelona și să doneze sânge, răspunzând astfel unui apel al autorităților medicale locale. Exprimându-ne solidaritatea cu populația din Barcelona și cu toți cei ce locuiesc în Spania, ne rugăm Domnului Hristos să odihnească în pace sufletele celor decedați și să aducă vindecare celor răniți în atentatul terorist din capitala Cataluniei", se mai arată în comunicat.

Atentatul de joi după amiază de la Barcelona, cu o furgonetă care a intrat printre pietonii de pe bulevardul Rambla, s-a soldat cu 13 morți și zeci de răniți, între care și doi români.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat Barcelona romani mesaj apel
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close