Antena 3 CNN Actualitate Social Jurnalul unui medic bolnav de cancer. Elena: Parcă te aruncă cineva în ocean, iar tu nu ştii să înoţi

Jurnalul unui medic bolnav de cancer. Elena: Parcă te aruncă cineva în ocean, iar tu nu ştii să înoţi

Jurnalul unui medic bolnav de cancer. Elena: Parcă te aruncă cineva în ocean, iar tu nu ştii să înoţi
Sursa foto: foto: Ziarul de Iași
07 Mar 2018   •   11:41

După un control de rutină, dr. Elena Cardaş a fost descoperită cu un cancer la sân într-o fază avansată. A trecut prin patru operaţii în ultimul an. „A fost o experinţă cumplită să fiu eu în pielea unui pacient... Te cuprinde o panică teribilă. Parcă te aruncă cineva în ocean, iar tu nu ştii să înoţi“. Pe 1 martie, doctorul-pacient a revenit în spital, la serviciu de această dată.

„Eu fac şi gărzi pe oncologie în spital, iar în timpul lor am intrat în contact de foarte multe ori cu astfel de bolnavi. A fost însă o experinţă cumplită să fiu eu în pielea unui pacient, şi mi-am dat seama că lucrurile nu sunt aşa cum credeam înainte să fiu bolnavă. Te cuprinde o panică teribilă. Parcă te aruncă cineva în ocean, iar tu nu ştii să înoţi“, a descris, pe scurt, dr. Cardaş lupta cu boala.

„Mintea mea s-a schimbat foarte mult. Înainte mă supăram uşor, acum nu mă mai supără orice vorbă spusă. Sunt mult mai calmă, mai liniştită şi încerc să iert. Starea de bine psihic mă ajută să-mi ţin boala sub control. Încerc să mă odihnesc, să mă relaxez, să merg la teatru, la un film bun, la concerte. Mă bucur de o floare, de o candelă aromată şi de orice e plăcut în jur“, ne-a povestit medicul, scrie Ziarul de Iași.

×
Subiecte în articol: cancer bolnav de cancer
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close