Antena 3 CNN Actualitate Social Lia Olguța Vasilescu, anunț crucial despre pensii

Lia Olguța Vasilescu, anunț crucial despre pensii

Lia Olguța Vasilescu, anunț crucial despre pensii
26 Feb 2018   •   11:33

Anunţ crucial pentru milioane de români, făcut de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta susţine că Legea Pensiilor este aproape gata şi se lucrează pe trei variante de calcul.

Lia Olguţa Vasilescu spune că pensionarii vor primi atât cât poate suporta bugetul pentru sistemul de pensii. Ministrul Muncii s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari, cu care a convenit să lucreze împreună la legea pensiilor.

Mai exact, pensionarii îşi vor desemna patru reprezentanţi, care au lucrat sau au cunoştinţe în domeniul asigurărilor, şi care să ajute reprezentanţii ministerului la elaborarea unei legi cât mai convenabile pentru persoanele vârstnice.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an, în 2017, i-am rugat de asemenea să constituie un grup de patru persoane, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările să vină să vadă legea pensiilor, calcule și să lucreze la această lege care îi privește. Proiectul de lege este finalizat încă din luna octombrie, dar facem simulări pe trei formule de calcul ca să vedem care este cea mai avantajoasă. Le-am promis pensionarilor că maxim cât poate să dea bugetul de stat pentru această lege a pensiilor vom face. Ne gândim chiar cum este cea mai bună formulă. (...) Legea pensiilor este finalizată, dar mai avem legislaţia subsecventă la care se va lucra”, a declarat Vasilescu.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close