Antena 3 CNN Actualitate Social #MeToo a ajuns şi în România. Fenomenul s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare

#MeToo a ajuns şi în România. Fenomenul s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare

#MeToo a ajuns şi în România. Fenomenul s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Oct 2017   •   23:37

Două simple cuvinte fac parte dintr-o amplă campanie manifest care a devenit virală în scurt timp pe reţelele de socializare, luând cu asalt şi utilizatorii din România. #MeToo (#ŞiEu)

Cea care a dat startul a fost celebra actriţă Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz, să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo.

„Am primit sugestia de la un prieten: Dacă toate femeile care au fost hărţuite sexual sau agresate ar semnala situaţia cu hastag-ul #metoo, am putea arăta întregii lumi realitatea în care trăim”, a scris aceasta, duminică, pe o pagină de socializare.

La scurt timp, paginile de Facebook şi Twitter au fost asaltate de statusuri purtând emblema #metoo, în care femeile din lumea întreagă povestesc despre experienţele neplăcute prin care au trecut.

Campania #metoo a luat avânt şi în România, unde mii de românce aleg să se destăinuie pe reţelele de socializare. La un simplu search pe Facebook, există peste 700.000 de persoane care vorbesc despre acest subiect în lumea întreagă.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close