Antena 3 CNN Actualitate Social Stația de metrou Piața Iancului a fost accesibilizată pentru persoane cu deficiențe de vedere

Stația de metrou Piața Iancului a fost accesibilizată pentru persoane cu deficiențe de vedere

Stația de metrou Piață Iancului a fost accesibilizată pentru pentru persoane cu deficiențe de vedere prin dotarea cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafață existența, cât și cu panouri de semnalistică Braille.

Stația de metrou Piața Iancului a fost accesibilizată pentru persoane cu deficiențe de vedere
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    31 Mai 2023   •   15:10

Conform Metrorex, au fost montate benzi speciale din elemente de oțel inoxidabil: elemente tip „linie” și elemente tip „punct”, dar și panouri în Braille, două de informare generală exterioară, montate la suprafață, în dreptul fiecărui acces în stație și două panouri interactive de informare generală interioară, montate în vestibulul stației.

În cadrul proiectului a fost implementat sistemul de informare Step Hear, dedicată ghidării audio a persoanelor nevăzătoare, care, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth și a senzorilor de proximitate, asigura orientarea în interiorul stațiilor de metrou pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, pe tot parcursul derulării proiectului au fost consultați reprezentanții Asociației Nevăzătorilor, care au testat soluțiile de accesibilizare implementate
La acest moment, în rețeaua de metrou, au fost montate elementele direcționale metalice în 49 de stații, dintre care 39 stații au fost finalizate, urmând să fie montate panourile de informare Braille.

Citește și: Metroul din Cluj: Astăzi se semnează contractul de execuţie. Data la care va fi gata magistrala

„Avantajul social al implementării proiectului îl reprezintă asigurarea accesului și a utilizării metroului pentru persoanele cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță și confort.

De asemenea, prin implementarea rutelor ghidate pentru persoanele cu deficiențe de vedere va putea crește și viteza pietonală de deplasare, ceea ce va conduce la creșterea gradului de confort pentru publicul țintă și promovarea transportului cu metroul”, susțin reprezentanții companiei.

×
Subiecte în articol: metrou piața iancului nevazatori
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close