Antena 3 CNN Actualitate Social Nereguli grave în magazinele alimentare, înainte de Paște. În urma controalelor ANPC, a fost găsită carne congelată, vândută ca refrigerată sau depozitată la 24 de grade Celsius

Nereguli grave în magazinele alimentare, înainte de Paște. În urma controalelor ANPC, a fost găsită carne congelată, vândută ca refrigerată sau depozitată la 24 de grade Celsius

Nereguli grave în magazinele alimentare, înainte de Paște. În urma controalelor ANPC, a fost găsită carne congelată, vândută ca refrigerată sau depozitată la 24 de grade Celsius
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Apr 2018   •   18:49

Carne congelată vândută ca refrigerată sau depozitată la temeraturi între 14 şi 24 de grade Celsius, insecte, cârlige vopsite în locul celor de inox, depuneri de rugină pe ustensilele folosite au fost descoperite de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în urma controalelor făcute în pieţe din Capitală şi din mai multe judeţe, conform directorului general al ANPC Paul Anghel, care a precizat că acest controale vor continua, inspectorii fiind disponibili şi în următarele zile pentru a răspunde sesizărilor. Totodată, Anghel reia recomandările adresate celor care cumpără produse specifice sărbătorii de Paşte.

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale (carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri ...), vin) în pieţele din Bucureşti, Argeş,Constanţa şi din alte oraşe", precizează instituţia.

La patru dintre operatorii economici verificaţi în Piaţa Obor s-au constatat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor: nerespectarea condiţiilor de temperatură la comercializare (ex. expunere la comercializare carcasă miel/ carcasă porc în condiţiile mediului ambiant), neinformarea consumatorilor asupra datei limită de consum şi  a speciei sacrificate prezentă  în  compoziţia produsului  (carne tocată şi pastă de mici).

Producătorilor le-au fost verificate în jur de 1200 kg de carne, în halele puse la dispoziţie de Primărie, prin Administraţia Pieţelor, scrie news.ro.
 
Printre deficienţele constatate s-au numărat: existenţa cârligelor din metal vopsit, nu din inox, temperatura mult peste 4 grade Celsius, temperaturile la care erau depozitate produsele fiind cuprinse între 14 grade Celsius şi 24 de grade Celsius. Alte nereguli descoperite vizau  procedurile de tranşare şi prezentare, apreciate ca fiind un real pericol pentru sănătatea umană.

×
Subiecte în articol: controale inspectori magazine ANPC carne Paste
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close