Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou protest în fața Ministerului Finanțelor. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot declanşa greva generală

Un nou protest în fața Ministerului Finanțelor. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot declanşa greva generală

Zeci de bugetari au ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de faptul că nu pot declanşa greva generală. Oamenii vor salarii mai mari şi protestează faţă de faptul că Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele luate chiar de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

de Dana Musceleanu    |    05 Sep 2023   •   13:45

Zeci de angajați din Finanțe protestează, marți, în fața Ministerului Finanțelor condus de Marcel Boloș. Oamenii sunt nemulţumiţi după ce Ministerul Muncii le-a respins declanșarea conflictului de muncă la Ministerul Finanțelor.

Potrivit sindicaliștilor, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul Finanțelor prin procesul verbal încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august. 

Se promitea atunci că nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu MF și unităților subordonate. Că se va elabora proiectul de ordonanță de urgență, până la 21 august, pentru egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim aflat în plată, luând în calcul sentințele judecătorești.

De asemenea, se promitea înființarea unui Institut Național de Fiscalitate cu rol în formarea continuă și perfecționarea angajaților din domeniul finanțelor publice.

Acum, angajații sunt extrem de nemulțumiți că nu au aceleași salarii precum ceilalți bugetari şi nici familie ocupațională distinctă în legea salarizării. Elaborarea statutului finanțistului este o alltă revendicăre nereyolvată a protestatarilor.

Marcel Boloş: "Nu se poate peste noapte"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, le-a transmis marţi sindicaliştilor protestatari că Guvernul face eforturi pentru a identifica cea mai bună soluţie astfel încât revendicările lor să fie rezolvate.

Prezent alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu la evenimentul organizat cu prilejul marcării a 30 de ani de activitate a Philip Morris în România, Marcel Boloş a fost întrebat ce le transmite sindicaliştilor din finanţe care marţi se hotărăsc dacă intră sau nu în grevă generală.

'Că Guvernul României, conform celor discutate, face eforturi pentru ca să identifice cea mai bună soluţie astfel încât revendicările dumnealor, care sunt de natura discriminărilor salariale, să fie rezolvate. Dar acest lucru nu se poate peste noapte, fiindcă trebuie gândit ca măsura aceasta, raportat la celelalte categorii de funcţionari publici, să nu fie discriminatorie', a punctat ministrul de Finanţe, potrivit DC News.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close