Antena 3 CNN Actualitate Social Salvamontistul care a recuperat trupurile lui Erik Gulacsi și Geta Dor Popescu: „Nu au știut să meargă pe munte, punct”

Salvamontistul care a recuperat trupurile lui Erik Gulacsi și Geta Dor Popescu: „Nu au știut să meargă pe munte, punct”

Salvamontistul care a recuperat trupurile lui Erik Gulacsi și Geta Dor Popescu: „Nu au știut să meargă pe munte, punct”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Apr 2017   •   14:43

Unul dintre salvamontiștii care au participat la misiunea de salvare spune că cei doi campioni nu erau echipați corespunzător. Geta Dor Popescu și Erik Gulacsi nu purtau casca de protecție, nu erau asigurați cu ham sau coardă și purtau colțari, potrivit stirileprotv.ro.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cei 18 salvamontiști și 5 jandarmi care au luat parte la operațiunea de căutare au pornit la drum, deși riscul de avalansă era încă foarte mare.

„Rezultatul arată că oamenii nu au știut să meargă pe munte, punct. Faptul că nu ai fost asigurat, că nu ai avut o cască, pentru că posibil în momentul căderii dacă aveai cască puteai să te alegi cu o rană, cu două, cu o mică fractură, dar nu să mori”, a precizat salvamontistul Sorin Sanda.

Ultima dată când copiii au fost văzuți în viață, a fost la școala de ghizi montani, care făceau antrenamente exact în acel loc, cu încă 52 de persoane.Au urcat dinspre Cabana Gențiana și s-au întâlnit cu cei 7 în zona Saua Bucurei.

„Am coborât destul de mult pe o pantă agresivă, înghețată. Ușor, ușor vizibilitatea a devenit mai bună, dar se auzea foarte greu. La fața locului erau 5 persoane, erau mult mai departe de unde se oprea panta, avalanșa i-a dus mai departe. Cinci stăteau în picioare și două culcate. I-am întrebat ce putem să facem pentru ei și dacă sunt accidentați, ne-au spus să sunăm la 112 și că au două persoane decedate”, a spus ghidul montan Cristian Borza.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, iar în primă fază cercetările vizează faptele”, a declarat aura Bradu, Agent Principal de Poliție.

 

×
Subiecte în articol: Erik Gulacsi munte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close