Antena 3 CNN Actualitate Social Zeci de deţinuţi au ieşit din Penitenciarul Iaşi. Poveștile cutremurătoare din spatele gratiilor

Zeci de deţinuţi au ieşit din Penitenciarul Iaşi. Poveștile cutremurătoare din spatele gratiilor

Zeci de deţinuţi au ieşit din Penitenciarul Iaşi. Poveștile cutremurătoare din spatele gratiilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Oct 2017   •   22:36

Un număr de 37 de deţinuţi au ieşit, joi seara, de pe porţile Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, beneficiind de legea recursului compensatoriu. La plecare, oamenii au vorbit despre condiţiile inumane din închisorile din România.

La ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, toţi cei 37 de deţinuţi au reclamat condiţiile din închisoare şi au vorbit despre supraaglomerare.

Robert Banu a fost închis pentru trafic de droguri şi avea de ispăşit 5 ani şi jumătate. A executat 5 ani din pedeapsă, pentru că prevederile legii 169/2017 i-au tăiat aproape 6 luni din pedeapsă.

„Am ieşit acum de pe poarta puşcăriei, cum se numeşte asta, Penitenciarul Iaşi. Condiţiile sunt inumane. Anul trecut, cu revolta, ne-au bătut, ne-au aruncat în ţară fără bagaje fără nimic, ploşnite în cameră, mucegai, igrasie, gândaci, saltele rupte, câte 2-3 inşi în pat, e grozav ce e în penitenciare. E jale ce e aici. Cadrele se comportă rău cu deţinuţii, înjură, normal că ne luăm şi noi în gură cu ei şi ni se fac rapoarte. De vreo un an şi patru luni trebuia să ies afară şi mi s-au dat patru amânări. Azi dimineaţă (joi – n.r.) de la şeful de secţie am aflat că ies. Foarte bine m-am simţit. Doamne, uite acum mi-a venit şi mie ziua ca să ma eliberez”, a declarat Robert Banu la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Despre aceleaşi condiţii vorbesc şi alţi deţinuţi care s-au eliberat joi, printre primii care au avut parte de efectele legii 169.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: deținuti eliberati povesti
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close