Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cazul Şova, între realitate şi spectacol cu cătuşe

Subiectiv: Cazul Şova, între realitate şi spectacol cu cătuşe

Subiectiv: Cazul Şova, între realitate şi spectacol cu cătuşe
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2015   •   20:53

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, un articol publicat de George Tarata pe Lumea Justiției, privind decizia de astăzi a instanței în cazul senatorului PSD Dan Șova.
 
"Lovitura pentru DNA. Judecatoarea Florentina Dragomir de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, vineri 4 decembrie 2015, cererea parchetului anticoruptie de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova, in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta. Dan Sova a fost adus la ICCJ in jurul orei 9.30 si, asa cum s-a intamplat si la DNA, Dan Sova a fost defilat in catuse astfel incat o tara intreaga sa-l vada si sa fie umilit cat mai mult posibil. Sedinta a durat aproximativ doua ore, iar hotararea a fost anuntata in jurul orei 14.

Decizia este una cat se poate de corecta, in conditiile in care presupusul complice din acest dosar al lui Dan Sova, directorul CET Govora Mihai Balan, este cercetat sub control judiciar, Inalta Curte respingand cererea DNA de arestare preventiva, precum si contestatia procurorilor impotriva hotararii prin care s-a respins cererea de arestare.

(...) Asa cum reiese din informatiile scurse in presa, dosarul lui Dan Sova nu se bazeaza decat pe denuntul facut impotriva senatorului PSD. Totusi, decizia instantei supreme in cazul lui Dan Sova nu este definitiva. Ea va fi atacata de procurorii DNA, iar in cazul in care contestatia procurorilor va prinde un „culoar favorabil", este foarte posibil ca in cele din urma senatorul PSD sa ajunga in arest preventiv"
.
Sursa articol luju.ro


Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

×
Subiecte în articol: dan sova Subiectiv
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close