Antena 3 CNN Actualitate Mai multe tablouri semnate de mari pictori au fost furate, în București. Prejudiciul este uriaș

Mai multe tablouri semnate de mari pictori au fost furate, în București. Prejudiciul este uriaș

Mai multe tablouri semnate de mari pictori români au fost furate și sunt căutate acum atât în țară cât și la nivel internațional.

Mai multe tablouri semnate de mari pictori au fost furate, în București. Prejudiciul este uriaș
Sursa foto: agerpres foto
de Laura Dinu    |    Alex Judeu    |    12 Ian 2022   •   08:13

Suspectul principal este administratorul unei galerii de artă, acolo unde proprietarul picturilor le lăsase în custodie. 

Bărbatul și-a însușit tablourile pe parcursul anului trecut și există suspiciunea că le-ar fi vândut. 

Operele de artă sunt semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman.

Administratorul firmei a fost reținut în urma unor percheziții efectuate de oamenii legii în sectorul 2 al Capitalei. 

Operele de artă au fost date în urmărire națională și internațională iar acum cercetările sunt supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale și folosirea instrumentelor false. 

”Marți, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a făcut două percheziții în București într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false.

Potrivit anchetatorilor, în urma verificărilor „a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, și-ar fi însușit și ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată - opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării”, se arată în comunicatul Poliției, potrivit Mediafax

Prejudiciul produs este de peste 230.000 euro.

×
Subiecte în articol: tablou pictor Nicolae Grigorescu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close