Antena 3 CNN Actualitate Interzis artificiilor într-o țară din Europa. Autoritățile vor să adopte decizia, după ce anul trecut au fost pagube de 18 milioane de euro de Revelion

Interzis artificiilor într-o țară din Europa. Autoritățile vor să adopte decizia, după ce anul trecut au fost pagube de 18 milioane de euro de Revelion

Tot mai multe state din Europa vor să introducă măsura interzicerii artificiilor, din cauza nerespectării regulilor de folosință, dar și din cauza pagubelor pe care le produc.

Interzis artificiilor într-o țară din Europa. Autoritățile vor să adopte decizia, după ce anul trecut au fost pagube de 18 milioane de euro de Revelion
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2023   •   23:51

Din cauza pagubelor de aproximativ 18 milioane de euro, de anul trecut, sindicatele olandeze de poliție cer interzicerea la nivel național a folosirii artificiilor rezidențiale în noaptea de Revelion.

Sindicatele au făcut un apel pentru interzicerea la nivel național a artificiilor rezidențiale în noaptea de Revelion, susținând că acest lucru este necesar din cauza condițiilor de muncă ”nesigure” ale paramedicilor, pompierilor și poliției.

Anul trecut, în ajunul Anului Nou, cei afectați de artificii au fost polițiștii care au intervenit, dar și ambulanțele care au avut un număr mare de solicitări pentru a-i trata pe cei care s-au rănit.

Mai mult decât atât, pompierii au avut sute de intervenții pentru stingerea incendiilor produse de materialele pirotehnice.

Unii dintre cei implicați în astfel de operațiuni spun că au impresia că lucrează ca într-o zonă de război.

Citește șiNoi reguli pentru românii care vor să se cunune de Revelion, la Poarta Sărutului din Târgu Jiu

În aceste condiții, multe orașe din Olanda au dispus astfel de interdicții pe timpul Revelionului, însă sindicatele vor o lege la nivel național întrucât interdicțiile locale privind artificiile sunt ineficiente și complică aplicarea legii

Doar anul trecut, de Revelion, au fost raportate 14.806 incidente produse de artificii, în care 52 de persoane au suferit arsuri grave, iar cei mai mulți dintre pacienți aveau vârste sub 18 ani, notează NL Times.

×
Subiecte în articol: interzicere artificii Olanda
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close