Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Tăriceanu: Nu mi se pare normal să schimbăm legile în funcție de interesele de partid

ALEGERI LOCALE 2016. Tăriceanu: Nu mi se pare normal să schimbăm legile în funcție de interesele de partid

ALEGERI LOCALE 2016. Tăriceanu: Nu mi se pare normal să schimbăm legile în funcție de interesele de partid
Sursa foto: Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu
04 Mai 2016   •   10:13

ALEGERI LOCALE 2016. Curtea Constituțională a României discută în 4 mai excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul București, au confirmat joi oficiali ai CCR.

ALEGERI LOCALE 2016. Excepția înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

ALEGERI LOCALE 2016. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că alegerile într-un singur tur favorizează partidele mari și că PNL a cerut alegeri în două tururi doar când a început să piardă teren.

"Organizarea alegerilor într-un tur sau două duce la rezultate diferite. Nu se poate generaliza, dar toată lumea politică înțelege că poate fi vorbna despre o diferență substanțială. Partidele mari sunt favorizate de alegerile într-un singur tur, dar această observație era valabilă și în urmă cu un an, când s-a decis între PSD și PNL să fie un singur tur. PSD era îndeajuns de puternic, PNL între timp a scăzut vertiginos în sondaje și acum a cerut trecerea la două tururi de scrutin, ceea ce nu mi se pare normal, dacă schimbăm legile în funcție de interesele unui partid. Vom distruge orice urmă de credibilitate pentru zona politică, dar se pare că PNL nu este foarte interesat de acest aspect."

ALEGERI LOCALE 2016. În fine, Tăriceanu a explicat că decizia nu ar trebui să fie în puterea CCR.

"Eu mă aștept din partea CCR să spună că nu este de competența ei. Eu aș zice că această decizie aparține partidelor și Parlamentului, nu este de factură constituțională."

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close