Antena 3 CNN Actualitate Tehnologiile 5G, orașele inteligente și startup-urile, promovate la Cluj-Napoca

Tehnologiile 5G, orașele inteligente și startup-urile, promovate la Cluj-Napoca

Noile tehnologii pentru orașe inteligente, investiții în economia digitală, focus pe economia globală, dar și colaborarea cu ecosisteme de inovare se află printre principalele subiecte ale primului Forum de afaceri Româno-Japonez, organizat in Romania. Evenimentul are loc la Cluj-Napoca și a adus la noi în ţară principalii actori ai inovării.

Tehnologiile 5G, orașele inteligente și startup-urile, promovate la Cluj-Napoca
Sursa foto: Facebook / Emil Boc
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   11:15

Prima ediție a forumului de inovare Româno-Japonez a fost deschisă la Cluj-Napoca prin conferinţa organizată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații si a reunit participanți din sectorul public și privat atât din Japonia cât și din România.

„Cred că aceasta este cheia succesului peste tot în lume, unde dorim să construim un ecosistem foarte puternic de inovare, orașe inteligente, soluții pentru provocările noastre, iar aici avem acum oportunitatea de a împărtăși experiențele noastre”, a precizat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Principalele domenii de interes ce vor fi abordate în cadrul acestui eveniment sunt tehnologiile 5G, orașele inteligente sau startup-urile.

Forumul de inovare Româno-Japonez are scopul de a strânge colaborarea între cele două state şi, totodată să crească potențialul inovator şi resursele comunității românești din sectorul public şi privat.

La începutul lunii martie, premierul Japoniei și președintele României, Klaus Iohannis, au semnat Declarația Comună de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre Japonia și România. Acest Parteneriat Strategic reprezintă avansarea relațiilor de colaborare dintre cele două țări la cel mai înalt nivel.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close