Antena 3 CNN Actualitate Topul celor mai populare mâncăruri din România, preferate de străini. Locul 1, o delicatesă și pentru mulți români

Topul celor mai populare mâncăruri din România, preferate de străini. Locul 1, o delicatesă și pentru mulți români

Cele mai populare preparate culinare din țara noastră, care îi impresionează pe străini, au fost cuprinse în cadrul unui top. Mulți români s-ar fi așteptat la locul 1.

Topul celor mai populare mâncăruri din România, preferate de străini. Locul 1, o delicatesă și pentru mulți români
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    02 Dec 2023   •   21:46

După cum bine știm, bucătăria românească este un amalgam de mâncăruri cu influențe de la popoarele vecine, de la minoritățile naționale sau de la cei cu care țara noastră a purtat conflicte de-a lungul istoriei.

Ei bine, astfel ne-am ales cu preparate delicioase, emblematice pentru gastronomia noastră, foarte apreciate de turiștii care vin în vizită. Publicația Taste Atlas a realizat un top al celor mai populare preparate românești, preferate de străini.

Citește și: România sparge topurile mondiale la ciorbe! Cele mai apreciate cinci ciorbe din țara noastră

Pe locul 10 se află ciorba de pui, Pe locul 9 este ghiveciul de legume, iar pe locul 8, ciorba de burtă. Ciorba de fasole se situează pe locul 7. Pe locul 6 sunt chiftelele. Pe locul 5 este pasca, iar pe 4 mămăliga.

În topul clasamentului avem pe locul 3 borșul, pe locul 2 cozonacul, iar marii câștigători sunt mititeii, preferați, de altfel, și de mulți români, potrivit tasteatlas.com.

×
Subiecte în articol: mancare romanesca top
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close