Antena 3 CNN Actualitate Inedit România sparge topurile mondiale la ciorbe! Cele mai apreciate cinci ciorbe din țara noastră

România sparge topurile mondiale la ciorbe! Cele mai apreciate cinci ciorbe din țara noastră

Deși țara noastră este codașă la unele topuri mondiale, putem să ne mândrim cu faptul că se află printre primele locuri la cele mai bune ciorbe din lume.

România sparge topurile mondiale la ciorbe! Cele mai apreciate cinci ciorbe din țara noastră
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2023   •   10:00

Se știe! Românii sunt iubitori de ciorbe. Pentru majoritatea dintre noi, ciorba este sfântă, iar o porție este aproape obligatorie la prânz. Pe lângă faptul că este bogată în nutrienți, datorită legumelor dar și a cărnii, se pare că ciorba din România este făcută și cu gust.

Conform celui mai recent top gastronomic, realizat de Taseatals, țara noastră are cinci feluri de ciorbă care se află printre primele 50. Atenție! La nivel mondial.

Mai mult de atât, una dintre ele care este 100% orginiară din România, creată de o gospodină din Moldova, se află pe locul 4 printre cele mai bune ciorbe din lume. Da! Este vorba despre ciorba rădăuțeană, rețeta inventată de o gospodină româncă pentru soțul ei.

Citește și: Trei ciorbe din România şi Moldova au ajuns în top 10 cele mai bune supe de pui din lume

În acest top urmează pe locul 13 supa de pui cu tăieței, apoi ciorba de perișoare, pe locul 19, ciorba de văcuță pe locul 21. Pe locul 35 se clasează tradiționala ciorbă de pui, iar pe locul 43, borșul de miel.

 

×
Subiecte în articol: ciorbe România
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close